banner388
banner390
banner410
banner408

Akcagöz: Samsunlu çiftçi büyük tehlikeyle karşı karşıya

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Çarşamba ilçesinde sel felakesine maruz kalan çiftçilerin şimdi başka bir büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

banner269

Akcagöz: Samsunlu çiftçi büyük tehlikeyle karşı karşıya

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Çarşamba ilçesinde sel felakesine maruz kalan çiftçilerin şimdi başka bir büyük tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

25 Temmuz 2017 Salı 10:14
Akcagöz: Samsunlu çiftçi büyük tehlikeyle karşı karşıya

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, Çarşamba Ovası'nda Haziran ayında sel felaketi nedeniyle mağdur olan çiftçilerin şimdi başka bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Sel felaketiyla yaklaşık 12 bin 600 dekar tarıma arazisinin zarar gördüğüne dikkat çeken Akcagöz, "Güya hasar tespit çalışması yapıldı. Yapıldı da ne oldu? Sel felaketinin önüne geçilmesi için, DSİ tarafından Abdal deresinin denize dökülen noktasında bulunan set kaldırıldı. Bu uygulama sonucunda şimdi açılan setten deniz suyu, yani tuzlu su, Karabahçe, Yeni Karacalı, Epçeli, Turgutlu, Yeşilova, Damlataş, Irmaksırtı ve Çınarlık bölgelerinde tarımla uğraşan köylülerin tarlalarına doluyor. Eğer müdahale edilmezse bu bölgede artık tarım yapmak mümkün değil. Durum gerçekten çok acil ve vahim nitelik taşıyor. Şayet bir kaç gün içinde müdahale edilmezse, bu bahsettiğimiz bölgede çeltik de kalmaz, kavun da kalmaz, domates de" dedi.


"ZAMAN YOK"

Çifçilerin sudan yoksun bırakılırken, Golf Sahası'nın bonkörce sulandığının söyleyen Akcagöz, "Golf sahasını sulayın. Buna bir sözümüz yok ama milletin tarım arazisini de yakmayın. SASKİ, Gökçeçakmak Barajı'ndan Abdal deresine derhal su bırakmalıdır. Çok fazla zaman yok. Kahin değilim ama söyleyebilirim ki, şayet önlem alınmazsa bölge halkının çeltiği yanıp gidecek, tüm sebzeleri kavrulacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu soruna duyarsız kalıyor. Köylünün başka geçim kaynağı yok. İhale almıyorlar, birileri gibi başka iş takip etmiyorlar. Üretime katkı sağlamaktan başka işleri yok. Deniz suyu bu tarlalara dolmaya devam ederse milletin zararı inanılmaz boyutta olacak. Köylü, zaten eline geçen üç beş kuruş parayla zar zor hayatını idame ettirmeye çalışıyor. Ürünü para etmiyor. Tarlada çile çektiği gibi, pazarda da çile çekiyor. Bir de şimdi böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya kaldılar. Samsun Büyükşehir Belediyesi bir defa ve lütfen, halkın yararına bir iş yapmalı ve çiftçinin bu çağrısına kulak vermelidir" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 25.07.2017 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.