banner388

Akcagöz'den Zehir Zemberek Açıklamalar!

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, partisinin Canik İlçe istişare toplantısında hükümeti ağır sözlerle eleştirdi.

Akcagöz'den Zehir Zemberek Açıklamalar!

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, partisinin Canik İlçe istişare toplantısında hükümeti ağır sözlerle eleştirdi.

01 Mart 2017 Çarşamba 11:37
Akcagöz'den Zehir Zemberek Açıklamalar!

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin ile birlikte, katılıdığı CHP Canik İlçe istişare toplantısında şu ifadeleri kullandı:

 " Bugün Anayasa değişikliği diye ortaya atılan temel düzenlemeyi, vatandaşa anlatmakta zorlanıyorlar. Vatandaş kendi kendine sormaya başladı artık. Ey AKP, sen 15 yıldır iktidardasın. Bu süre zarfında elinde her türlü yetkin var. Kanun sensin, nizam senden sorulur. Neyi istedin de güç yetiremedin? Canın istedi Rus uçağını düşürdün, Türkiye'yi milyarlarca dolar zarara uğrattın. Canın istedi, yatı kotrası olana ÖTV'yi sıfırladın. Dilediğin gibi, naylon fatura affı çıkardın, yandaşları akladın. Bunların hepsini sen, tek başına iktidar bayrağı altında yaptın. Koalisyona tahammülsüzlüğünün altında yatan gerçek de budur. Tek başına iktidar onlar için, denetlenemez bir yapı öngörüyor. Şimdi ise bu yetmedi. Daha çok yetki istiyorlar. Bu Anayasa değişikliği, Türkiye gerçeği ile buluşmuyor. Bu değişiklik, ileride işlemez hale geldiğinde ve sorunları büyüttüğünde, tek kalemde değiştirebileceğimiz bir değişiklik değildir. O halde, kendi kendimize soralım. Bu Anayasa değişikliği ile güçlü bir ülke olacağız diyorlar. Yıllardır zaten, güçlü ülkeyiz edebiyatı yapan siz değil misiniz? Bu değişiklik, tek kişiye tüm yetkilerin devri anlamı taşıyor. Devlet, parlamenter demokrasiden uzaklaşırsa, baskıcı bir yönetim anlayışına teslim oluruz ki, hem tek kişinin aklı yolunda ilerleyen devletin hata payı artar, hem özgürlükler büyük oranda rafa kalkar. Oysaki 15 Temmuz gecesi gördük ki, bize lazım olan şey daha çok demokrasidir. Bir taraftan Suriye'de kayıp vermeye devam ediyoruz. IŞİD, bir taraftan can almaya devam ediyor. Bir bakıyorsunuz, bir IŞİD militanı, Türkiye'nin başkentinde konferans adı altında serbestçe propaganda faaliyetine devam edebiliyor. Bunu anlamak mümkün değil. "

Fuat Köktaş'a Eleştiri

AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın, 'evet' diyerek ülkeyi hainlerden temizleyecegiz sözünün hatırlatılması üzerine konuşan Tufan Akcagöz, " Hainlerden kastınız FETÖ'cüler ise, bu ülkenin başına bu yapıyı siz musallat ettiniz. Herşeyiniz ortaktı. Sizin de üyesi olduğunuz derneklere üye olduğu için tutuklu olanlar var. Sizin de çalıştığınız bankalara mevduat yatırdığı için işinden olan var. Şimdi bir tutturmuşsunuz, ülkeyi hainlerden temizleyeceğiz türküsü söylüyorsunuz. Ülkeyi, hainlerin kucağına iten sizsiniz. Onlara arsalar verdiniz, yurtlar açtınız. Bu dönemin bantları hala internette durur. Silemezsiniz. Bu gerçeği yok edemezsiniz. FETÖ'ye ait kurumların açılışını, sizin Bakanlarınız yaptı. Şimdi bu maval, o nedenle toplumda kabul görmez. Anayasa değişikliğine evet verecek olan da, hayır verecek olan da bu ülkenin onurlu yurttaşıdır. Aksini düşünmek asıl bu vatana ve topluma ihanet olur. Evet diyerek, ülkeden hain temizleyecekmiş. Buna kimseyi inandıramazsınız. Şimdi temizleyin, elinizi tutan mı var? Asıl sandıklardan hayır çıkarsa ülkenin önü açılacak. Asıl, millet olarak bu projeye hayır demeyi başarırsak, hem demokrasimize, hem de özgürlüklerimize sahip çıkmış oluruz. AKP Milletvekilleri, ne olduğunu bile bilmeden, boş kâğıtlara imza atarak Meclis gündemine taşıdıkları Anayasa değişikliğini, el mecbur savunmak durumundalar. Ancak, onu da beceremiyorlar. Neymiş, referandumdan evet çıkarsa kalıcı siyasi istikrar, birlik ve uzlaşma hakim olacakmış. Tam aksine, bu Anayasa değişikliği, milletin birliğine ve dirliğine yönelik en büyük tehdittir. Bunun en büyük kanıtı, henüz Anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren toplumun kutuplara ayrılmış olmasıdır. Millet, dirliğine ve huzuruna sahip çıkacak ve referandumda hayır diyecektir." diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.