banner388

Akcagöz'den Son KHK Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, son çıkarılan 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akcagöz'den Son KHK Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, son çıkarılan 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

10 Şubat 2017 Cuma 11:52
Akcagöz'den Son KHK Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili olarak şunları söyledi: "298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 149/A maddesi yürürlükten kaldırıldı. Siyasi partilerin, Anayasa değişikliği referandumu için hazırlandığı dönemde çıkarılan KHK dikkat çekicidir. Bu düzenlemeye göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eşitlik ilkesini de içeren esaslara aykırı olarak yayın yapması halinde özel TV ve radyolara verilmesi öngörülen yayın durdurma ve para cezalarını artık veremeyecek. 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu'nda "özel radyo ve televizyon yayınlarına ilişkin suçlar"la ilgili YSK tarafından belirlenen esaslara aykırı olarak yayın yapılması halinde verilecek yayın durdurma ve para cezaları verilmesini öngören 149/A maddesi de yürürlükten kaldırılmış oldu. 1 Kasım 2015 seçimlerinde bu kuralları ihlal eden özel yayın kuruluşlarına toplam 580 kez ceza uygulandığını biliyoruz. Bu cezaların büyük bölümü ise muhalefete yer vermeyen özel kanallara verilmişti. " 

'Bu, hükümetin yargıya müdahalesidir'

Televizyon kanallarında kural dışı propagandanın önünün açıldığına işaret eden Tufan Akcagöz, " Referandum sürecinde kural dışılık olmasın diye ihdas edilen Yüksek Seçim Kurulu'nun elinden, denetim görevi alınmış oluyor. Bir anlamda bu Kanun Hükmünde Kararname ile, bir yargı organı olan Yüksek Seçim Kurulu'nun yetkisine müdahale edilmiştir. Bu, hükümetin yargıya müdahalesidir. " diye konuştu.

TRT Tarafsızlığını Çoktan Kaybetti

Milletin vergileri ile hayatını sürdüren TRT'nin dahi tarafsızlığını çoktan kaybettiğini iddia eden Akcagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Denetlenemeyen bir sisteme doğru koşar adım gidiyoruz. Görünen o ki, bu daha başlangıç. Korkutan gerçek de budur. Bundan sonraki sürecin tüm hukuk dışılığı çağıracağı açıktır. Yaşananlar bunun göstergesidir. Kanun Hükmünde Kararnameler ile devlet şekillendiriliyor. Yargıya müdahale ediliyor. Şimdi, yandaş kanallar istediği propagandayı yapabilecek. Yandaş kanallar o kadar çoğaldı ki, bu referandum süreci şaibe üzerine şaibe taşıyor. Taraflı yayınlar, istedikleri gibi yalan dolan içinde olabilecekler. Böyle bir düzenleme, hukuk devletinde kabul edilemez. Yandaş kanalların şovlarına açık olalım. Seyredelim, görelim bakalım nasıl maharet gösterecekler. Referanduma evet penceresinden bakan tüm propagandistler yandaş televizyon kanallarına dolacak. Hayır görüşünü savunan kim varsa, onlar ekrana çıkarılmayacak. Bunların hepsi, büyük korku alametleridir ama korkunun ecele faydası yoktur. "

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.