banner388

Akcagöz'den Şener Şen'li Örnek

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, tüm yetkilerin, Cumhurbaşkanının iki dudağı arasında toplandığı bir rejim değişikliğine asla izin vermeyeceklerini belirterek, Şener Şen'in rol aldığı filmden örnek verdi.

Akcagöz'den Şener Şen'li Örnek

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, tüm yetkilerin, Cumhurbaşkanının iki dudağı arasında toplandığı bir rejim değişikliğine asla izin vermeyeceklerini belirterek, Şener Şen'in rol aldığı filmden örnek verdi.

04 Mart 2017 Cumartesi 12:34
Akcagöz'den Şener Şen'li Örnek

Samsun Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, CHP Terme İlçe örgütünde partililerle bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin'in de katıldığı referandum gündemli toplantıya, çok sayıda partili katıldı. Dayatılmak istenen Anayasa'nın, tekçi bir anlayışı beraberinde getirdiğini belirten Tufan Akcagöz, "Tek kişinin sözünün hakim olması, millet egemenliğinin ortadan kalkması anlamına geliyor. Diyecekler ki, getirilmek istenen düzende Cumhurbaşkanı seçimle geliyor. Seçimle geliyor da, denetlenemiyor. Suç işlese, yargılanması için 400 milletvekilinin imzası gerekiyor. Bu milletvekillerini de kendisi belirliyor. Ne âlâ memleket. Hadi 400 milletvekilini buldunuz diyelim. Cumhurbaşkanı'nı yargılayacaksınız. Kendisini yüce divan sıfatıyla yargılayacak olan Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinin 12'sini bizzat kendisi atamış. Geri kalan 3'ünü de onun seçtiği parlamento belirlemiş. Bu Mahkeme, bu haliyle Cumhurbaşkanı'nı yargılayabilir mi? Bu Mahkemeye adil bir Mahkeme denilebilir mi? Bu anlamda yargı bağımsızlığı tamamen ortadan kalkıyor. Yargı mensupları, kendilerini tayin edecek olan siyasi otoritenin gözüne girmek için uğraşacaklar. Bundan sonra böyle olacak. İşte böyle olmaması için çaba sarfediyoruz. Bir mutlak siyasi güç düşünün, elinde kumanda istediği gibi ülkeyi yönetiyor. Yanılabilir. Ülkeyi daha büyük çıkmazların içine sokabilir. Aldanabilir, aldatılabilir. Bu olur mu demeyin. Olmadı mı? 15 Temmuz gecesi, aldana aldana ülkenin nerelere getirildiğini görmedik mi? Şimdi bu riske memleketi atmak, memleketin sonunu hazırlamak olmaz mı? 15 temmuz gecesi saldırıya uğrayan, demokrasimiz ise, demokrasiye de Parlamenter sistemimize de sahip çıkacağız. Tüm yetkilerin, Cumhurbaşkanı'nın iki dudağı arasında toplandığı bir rejim değişikliğine asla izin vermeyeceğiz. Rahmetli Kemal Sunal'ın Kibar Feyzo filminde Şener Şen'in canlandırdığı bir karakter vardı. Hepiniz iyi hatırlayacaksınız. Maho Ağa. Şimdi milletten istenen yetki, adeta işte Maho Ağa yetkisidir. Ağa her şeyi yapar. Baş belası bir ağadır. Köylü ondan illallah etmiştir. Köyün üzerinde yapamayacağı yoktur. İsterse köyü de satar. İstediğini köyden kovar. Ağa bir geldi mi, ondan kurtulmak kolay kolay mümkün değildir. Ağalık sisteminin modern hali, işte onların getirmek istediği sistemdir. Biz bu memlekette, ağalık düzeni istemiyoruz. Bu millet, hiç kimseye Maho Ağa yetkisi vermez, vermeyecektir. " dedi. 
          

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.