banner388

Akcagöz'den Bakan Kılıç'a eleştiri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ hakkında yaptığı konuşmaya cevap, CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz’den geldi.

Akcagöz'den Bakan Kılıç'a eleştiri

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ hakkında yaptığı konuşmaya cevap, CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz’den geldi.

08 Temmuz 2017 Cumartesi 14:42
Akcagöz'den Bakan Kılıç'a eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından yaptığı açıklamada, " Sayın Bakan, adalet yürüyüşünü diline dolamış. O da birileri gibi, adalet sokakta aranmaz diyor. Adaleti arayacak başka yer mi bıraktınız? Zaten onlarda teamüldür. Biri, bir şey söyler, bunlar üzerinden giderler. 


Adalet yürüyüşünün onlara rahatsızlık verdiğini biliyoruz. Keşke rahatsızlık duymasalardı. Çünkü biz onlar için de adalet istiyoruz. Adalet istemenin neresi kötü olabilir? Yürüyüşün güvenliği için devletin, hükümetin gereken güvenlik önlemlerini en üst seviyede aldığını söylüyorlar. Bir devlet bununla övünemez. Devlet elbette vatandaşı için gereken güvenlik tedbirlerini alacak, almalı. Sayın Bakan, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ve hakkın, hukukun var olduğunu iddia ediyor. 


Dünyada, en çok tutuklu gazeteci hangi ülkede? Böyle bir demokratik anlayış olmaz. Siz konuşursunuz, birileri mutlaka dinler ama bu sizin doğru söylediğiniz anlamına gelmez. 16 Nisan'da bir referandum yaşadık. Ne oldu? Sonuç hayır çıkmasına rağmen, allem edildi kallem edildi, sandık sonucu evet diye açıklandı. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yollara düşmesi, adalet arayışını Ankara'dan yola çıkmak suretiyle tüm dünyaya haykırması, işte bu yaşanan hukuksuzluklar nedeniyledir. Kamuoyuna sorsunlar bakalım, yargının güvenilirliği ne durumdadır." dedi. 

"İLYAS AMCA SAĞ OLSA BİZİMLE YÜRÜRDÜ"

Bakan Çağatay Kılıç'ın, CHP’nin önceki dönem milletvekilleri arasında yer alan İlyas Kılıç'ın torunu olduğunu hatırlatan Akcagöz, "Sayın Bakan bilmeli ki, Cumhuriyet Halk Partisi için söylediği her söz, dedesinin kemiklerini sızlatmaktadır. Bundan 10 yıl önce CHP Çarşamba İlçe Başkanı iken İlyas amca beni ziyaret etmişti. Kendisini Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve Atatürk Cumhuriyeti'ne adamış bir insandı. Kendisiyle bu vesileyle tanışma fırsatım oldu. İyi ki İlyas Kılıç'ı tanıdım. Kendisini çok sevdim. Şimdi, yaşadığımız dönemde diyebiliriz ki, dede başka dünyadan, torun başka. Bakın, açıkça iddia ediyorum ve inanıyorum ki herkes bana hak verecektir. 


İlyas Kılıç sağ olsa, bugün bizimle adalet yürüyüşünde olacaktı, bizimle yürüyecekti. Çünkü adalet arayışımızda haklıyız. Ülkede adalet olsa, bizim sokaklarda ne işimiz var? Açık yüreklilikle söyleyebiliriz ki, torun dedesinden en ufak bir ders almamış. Siz siz olun, dedenizle atanızla ters düşmeyin" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 08.07.2017 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dürdane 2017-07-08 15:14:41

Rahmetli İlyas KILIÇ 'in Samsunlulara ettiği hizmet takdire şayandır,CHP Samsun Milletvekili olarak değil, bir insan olarak bakardı sorunlara.Son zamanlarinda yaşından ve rahatsızlığından dolayı zihin bulanıklığı yaşamaya başladığında torunu adına Samsunlulara oy istemeye başlamış.Şimdi görse torununu ne derdi acaba? Hakkını helal eder miydi acaba? Yazık, çok yazık,gerçekleri görüp de görmemezlikten gelmek nankörlüktür. Aldığınız maaşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.