banner388

Akcagöz: ''Birileri bu darbeyi biliyordu''

Samsun CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle hazırlanan taslak raporunun kamuoyuyla paylaşılmasını değerlendirdi.

Akcagöz: ''Birileri bu darbeyi biliyordu''

Samsun CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle hazırlanan taslak raporunun kamuoyuyla paylaşılmasını değerlendirdi.

13 Haziran 2017 Salı 12:27
Akcagöz: ''Birileri bu darbeyi biliyordu''

Samsun Haber - 15 Temmuz darbe girşiminin kontrollü darbe şeklinde tarihe geçtiğini belirten Tufan Akcagöz, CHP'nin muhalefet şerhinin gerçeklerin ortaya çıkmasındaki etkisinden söz etti.

Akcagöz''Birileri bu darbeyi biliyordu''

Birilerinin darbeyi bildiğini dile getiren Tufan Akcagöz,  Bir gazeteci var. Adı Fuat Uğur. Türkiye gazetesinde yazıyor. Bu şahıs, aylar öncesinden darbe girişimi sonrasını adeta okumuş ve bu süreçle ilgili önemli bilgiler paylaşmış. Bu gazetecinin bildiğini elbette istihbarat kaynakları da biliyordur. Aksi mümkün değil. MİT, daha önce dış makamlarla bir takım bilgiler paylaşmış ve cemaatin darbe girişiminde bulunabileceğini ifade ediyor. O halde darbe teşebbüsü, tahmin edilmiş. " dedi.

Samsun CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, " Bu muhalefet şerhi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda ve darbe teşebbüsünden bir gün önce, altı buçuk saatlik bir toplantı gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor. Teamül dışı bu toplantıda ne görüşüldü, ne konuşuldu? Kara Kuvvetleri Komutanı, 15 Temmuz günü İzmir programını erken keserek rutin YAŞ görüşmeleri için Ankara'ya çağrılıyor ve aynı uçakta darbe girişiminin başındaki en yüksek rütbeli subay olan Orgenaral Akın Öztürk de var ve enteresan ki, aynı gün darbe girişimi başlıyor. Yine, partimizin muhalefet şerhinde, darbe girişiminin 15 Temmuz günü öğleden sonra saat 14.20 itibarıyla öğrenilmiş olduğu ortaya konuluyor. Bu saatten sonra, darbe teşebbüsünü bertaraf edecek etkin bir girişim gerçekleştirilmemiştir. Asıl önemli gelişme de darbe girişiminden sonra yaşanmış, ülke OHAL rejimine teslim edilmiş, tüm kurumlarda tasfiye süreci işletilmiş, FETÖ temizliği bahane edilerek, muhalefet sindirilmeye çalışılmıştır. Muhalefet şerhimiz, 'Öngörülen, önlenmeyen ve sonuçlarından yararlanılan' bir darbe teşebbüsü değerlendirmesini delillendirmiştir. Aykut Erdoğdu'nun kamuoyu ile paylaştığı muhalefet şerhine aklıselim her yurttaşın kulak vermesi gerekir. Bu şerh, FETÖ'nün siyasi ayağını hiç başka yerlerde aramamak gerektiğini de şüpheden uzak bir şekilde netleştirmektedir. FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasının AKP'li vekillerce reddedilmesi, başka bir anlam taşımaz. Darbeyi araştırma komisyonu bile bizzat hükümet tarafından çalıştırılmamıştır. " diye konuştu. 


 

Anahtar Kelimeler:
Tufan Akcagöz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.