banner388
banner390
banner410
banner408

AK Parti Yaşlılar Haftasını unutmadı

Ak Parti Samsun İl Teşkilatı, Yaşlılar Haftası nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Yaşlılar Günü’nü unutmayan Ak parti Samsun İl Teşkilatı, kendi hükümet dönemlerinde yaşlılara yönelik çıkardıkları yasaları anlattı.

banner269

AK Parti Yaşlılar Haftasını unutmadı

Ak Parti Samsun İl Teşkilatı, Yaşlılar Haftası nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Yaşlılar Günü’nü unutmayan Ak parti Samsun İl Teşkilatı, kendi hükümet dönemlerinde yaşlılara yönelik çıkardıkları yasaları anlattı.

19 Mart 2018 Pazartesi 17:53
AK Parti Yaşlılar Haftasını unutmadı

Samsun HaberAk Parti Samsun Sosyal Politikalardan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Güner Armutlu, Ak Parti hükümeti döneminde yaşlılara yönelik gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.
 
Ak Parti Samsun İl Teşkilatı Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Güner Armutlu, Türkiye’de ve Samsun’da AK Parti’nin yaşlılara verdiği önemden ve bunun için çıkardığı yasalardan bahsetti. 

"İLK DEFA YAŞLILARA EVDE BAKIM HİZMETİNİ BİZ GETİRDİK"


Türkiye’de yaşlılara bakım hizmetinin AK Parti döneminde başladığını belirten Armutlu, "2007 yılında çıkarttığımız bir yasa ile hastanelerde bakımı yapılamayacak evde bakılması gereken hastalarımız için çok büyük bir kolaylık sağladık. Bizden önce böyle bir kolaylık yoktu. Bu yasadan sonra yaşlılarımıza evde hem sağlık hizmeti sunmaya başladık hem de hastalığı çok kötü durumda olmayan ama yaşlılıktan ötürü belirli bir bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımıza da ciddi bir ödeme sağladık" dedi.

"ÜNİVERSİTELERDE YAŞLI BAKACAK NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRİYORUZ"

Yaşlı bakımının önemi ve nitelikli eleman yetiştirilmesi konusunda konuşan Armutlu, "Üniversitelerde evde bakım hizmetleri altında bölümler açtı. Burada eğitimli ve nitelikli bir insan gücü yetiştiriyoruz. Böylece gayet nitelikli ve uzman insanlar yetiştiriyoruz. 41 ayrı merkezde yaşlı yaşam evleri başlattık. Huzurevi gibi değil de, bildiğimiz ev ortamının yaşandığı bir ortam sağladık. En az 1 en fazla 6 yaşlı vatandaşımızın kalabileceği tesisler yapıyoruz" dedi.

"SAMSUN’DA 5000 VATANDAŞIMIZA EVDE HİZMET VERİYORUZ"

Türkiye ve Samsun’da yaşlı vatandaşlara yönelik istatistiki verilen paylaşan Armutlu, "Samsun’da 5000 yaşlımıza evlerinde sağlık hizmeti veriyoruz. Türkiye’de 357 huzurevine sahibiz, Samsun’da ise 6 huzurevimiz var bunlardan 4 tanesi kamu kuruluşu 2 tanesi ise özel teşebbüs. Bunların hepsi 5 yıldızlı otel konforuna kavuşturduğumuz yerler. Samsun’da toplam 352 yaşlımıza huzurevlerinde bakabiliyoruz" dedi.

Oğuzhan  İnce

Son Güncelleme: 19.03.2018 20:56
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunAk Parti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.