banner388
banner390
banner410
banner408

Ahmet Demircan: Türkiye dünyaya adeta sağlık dersi veriyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Türkiye dünyaya sağlık dersi veriyor. Şu anda Türkiye’de sağlık turizminden elde edilen tutar 4 milyar dolar seviyesinde” dedi.

banner269

Ahmet Demircan: Türkiye dünyaya adeta sağlık dersi veriyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, “Türkiye dünyaya sağlık dersi veriyor. Şu anda Türkiye’de sağlık turizminden elde edilen tutar 4 milyar dolar seviyesinde” dedi.

01 Haziran 2018 Cuma 14:41
Ahmet Demircan: Türkiye dünyaya adeta sağlık dersi veriyor

Samsun haber - Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Canik Kültür Merkezi’nde katıldığı iftar programının ardından Canik ilçesi Hacı İsmail Mahallesi’ndeki vatandaşlar ile bir araya geldi. Haci İsmail Camii’nde teravih namazı kılan Bakan Demircan daha sonra vatandaşlarla sohbet etti.

Türkiye’nin İlaç Takip Sistemi (İTS)’ni en iyi kullanan ülke olduğunu ve 2 ödül birden aldığını açıklayan Bakan Demircan “Sağlık sektöründe ülkemizin bu denli ödül alması bizi gururlandırmıştır” dedi.

Sağlıkta önemli gelişmeler yaşandığına değinen Bakan Demircan, “Türkiye'nin 2003 yılından beri bütün alanlarda olduğu gibi sağlıkta da önemli gelişmelere ve dönüşümlere sahne olduğunu hatırlattı.  Demircan, Sağlık hizmeti standartlarının giderek arttığının altını çizerek, “Türkiye olarak Müslüman ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 4 bir yanında Sağlık Bakanlığınca hizmet veriyoruz. Müslüman ülkelerinde hastanelerimiz var. Dünyanın 4 bir yanına sağlık hizmeti veriyoruz. Buradaki sağlık kurumlarını biz kuruyoruz.5 yıl boyunca işletmelerini sağlıyoruz.  Burada bulunan doktor ve personelleri biz eğitiyoruz. Bu ülkelerde görev yapan doktorlar ve personeller eğitimlerini Türkiye’de alıyor. Böylece diğer ülkelere gelen hastaların Türkiye’ye gelmesini sağlayarak sağlık turizminin gelişmesini sağlıyoruz. Bu anlamda, Türkiye dünyaya sağlık dersi veriyor  diyebiliriz. Şu anda Türkiye’de sağlık turizminden elde edilen tutar 4 milyar dolar seviyesinde. 2023’te bu seviye 20 milyar doları aşacaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iyi 2018-06-01 19:08:09

türkiye sadece dünyaya ders vermiyor 24 hazirandada size iyi ders verecek bildiğiniz yerden rahat olun son çırpınışlar

Avatar
Nihat 2018-06-01 19:24:13

Allah dusurmesin devlet hastanesine kendini bilmez doktor musvettelerine saglik kenti falan degil samsun hep yalan dolan hastanelerde millet cile kuyrugunda psikolog desen zaten yok samsunda hep cile kasap doktor dolu adam uyusturmadan ameliyata başlıyor

Avatar
Ahmed Arif 2018-06-02 15:33:56

Şaka yapıyor sanırım. Kim geliyor Türkiye' ye. Alman, İngiliz, Fransız, Amerikalı falan mı? Geliyorsa geri kalmış Arap ülkeleri ve Türk devletlerinden. Ve Afrika ülkelerinden. Küba o kadar ambargoya rağmen yetiştirdiği doktorlarla nam salmış. Senin sağlık turizmi dediğin; lüks otel gibi hastane yap, bütün adı duyulmuş doktorların oralara geçmesine izin ver, devlet hastanelerinde uzman doktor bırakma, parası olan özellere gitsin, olmayanlar devlet hastanelerinde can versin...