banner388
banner390
banner410
banner408

Ağzı kokanlar dikkat: Hasta olabilirsiniz

Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, ağzı kokan vatandaşları doktora gitmeleri konusunda uyardı.

banner269

Ağzı kokanlar dikkat: Hasta olabilirsiniz

Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, ağzı kokan vatandaşları doktora gitmeleri konusunda uyardı.

27 Haziran 2017 Salı 10:58
Ağzı kokanlar dikkat: Hasta olabilirsiniz

Samsun haber - Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, ağız kokusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun süre ağzı kokanları uyaran İlker, "Ağız kokusu, bireylerin hayatlarını olumsuz etkiliyor. Ağız kokusu olan vatandaşlarımız mutlaka doktora başvurmalıdır. Ağız ve diş sağlığı her zaman önemsenmelidir" dedi.

Halk arasında nefes kokusu olarak bilinen ağız kokusunun hastalık habercisi olabileceğini belirten Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, "Hastalık daha çok yetişkin dönemde ortaya çıkıyor. Yaşamın bu evresinde karşılaşılan ağız kokusu, bireylerin sosyolojik ve psikolojik hayatlarını olumsuz etkiliyor. Ağız ve diş sağlığının önemini her zaman söylüyoruz, ama kişilere rahatsızlık veren bu sorunun altında önemli hastalıklar olabilir. Ağız kokusu olan birey mutlaka doktora başvurmalıdır. Bu problemin birçok farklı sebebi olabilir. Sinüzit, bademcik iltihabı, diş ve diş eti hastalıkları, mide ve bağırsak sistemi hastalıkları bu sebepler arasında olabilir. Sorunu olan birey mutlaka doktora muayene olmalıdır" dedi.

Diş eti hastalıklarının Türkiye'de fazla görüldüğünü belirten İlker, "Diş sağlığına özen göstermeliyiz. Eğer dişlerinizi fırçaladığınızda az da olsa kanama oluşuyorsa diş eti iltihabı olma ihtimali yüksek. Bir diş hekimine danışmakta yarar olacaktır. Biz günde en az 2 kere dişlerin fırçalanması gerektiğini ve diş ipiylede temizlenmesini öneriyoruz" şeklinde ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.