banner388
banner390
banner410
banner408

AGİT gözlemcileri Samsun’da

 Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti seçimlerin güvenliği nedeniyle Türkiye’ye gelerek çalışmalara başladı.

banner269

AGİT gözlemcileri Samsun’da

 Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti seçimlerin güvenliği nedeniyle Türkiye’ye gelerek çalışmalara başladı.

02 Haziran 2018 Cumartesi 13:31
AGİT gözlemcileri Samsun’da

Samsun haber - Bu kapsamda Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yazıcı ile görüşen heyet, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili çeşitli soruların yanıtını aradı.

Sabrina Josephina Bei ve Oeyvind Seim Uzun Dönem Gözlemci İki kişiden oluşan ve Orta Karadeniz Bölgesinde çalışmalar yapan heyet Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nin ardından Samsun Valisi Osman Kaymak, YSK İl Başkanı Arif Genç, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile de ayrı ayrı görüşerek bilgi aldı.

 Heyetin tercümanlığını yapan Suat Girgin, AGİT Heyetinin Samsun’un ardından Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon, Amasya, Yozgat, Çorum, Sivas’a geçerek seçim güvenliği ile ilgili çalışmalarını sürdürecekleri öğrenildi.

 Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyetleri, seçimlerin güvenli olup olmadığını araştırıyor. Uzun vadeli ve kısa vadeli olmak üzere iki farklı alanda çalışmalar yapan heyet, bir bütün olarak seçimleri gözlemleyecek.

AGİT seçim gözlem heyeti 11 “uzun süre gözlem” heyeti ve kısa dönemli gözlemcilerden oluşuyor. Türkiye tarihinde ilk kez bu seçimlerde kısa dönemli gözlemciler de çalışmalara katılıyor.

 Uzun dönemli gözlemciler, adayların belirlenme sürecinden başlayarak seçim kampanyası, seçim öncesi, seçim sonrası yapılacak itirazlar gibi konular üzerinde gözlem yapmak üzere çalışmalar yapıyor. Heyet Ankara’da bulunan bir çekirdek ekip tarafından yönetiliyor.

Heyet, seçim sürecinde hazırladığı ara rapor ve süreç tamamlandıktan sekiz hafta sonra AGİT ilkeleri açısından süreçte neler yaşandığını ve düzeltilmesi gerekenlere ilişkin Türk hükümetine önerilerini içeren ana rapor hazırlayacak.

Samsun Haber

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.