banner388
banner390
banner410
banner408

"AFETLERLE MÜCADELEDE TÜRKİYE DÜNYANIN ZİRVESİNDE"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde, AK Parti Samsun 83. İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

banner269

"AFETLERLE MÜCADELEDE TÜRKİYE DÜNYANIN ZİRVESİNDE"

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde, AK Parti Samsun 83. İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

02 Şubat 2020 Pazar 15:01
"AFETLERLE MÜCADELEDE TÜRKİYE DÜNYANIN ZİRVESİNDE"

Toplantıda Türkiye’nin çok zor bir coğrafyada dik duruş sergilediğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Türkiye, bu coğrafyada gönül coğrafyası dahil dünya insanlığının ciddi anlamda dikkatini çekmiş konumda. Artık ayağa kalktı, tekrar oturma lüksü yok, daha aşağıya oturamazsınız. Oturursak bizi lime lime ederler. ‘Ya kalmayacaktın ya da kalktıysan gereğini yapacaksın’ diye bir durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanımız da ifade etti. İdlib’deki oyunu ve zulmü orada görüyoruz. Libya’daki oyunu görüyoruz. Allah’ın izniyle her birimizin gayreti ve çabası, milletimizin arzusu ve isteği, bizlerin ortaya çıkartacağı enerji, sinerji ile birlikte bütün Türkiye’yi böyle düşünecek olursak bu gibi durumların üstesinden tamamıyla geleceğiz” dedi.

"TÜRKİYE JAPONYA'DAN DAHA İYİ"

Afetlerle mücadele konusunda Türkiye’nin dünyanın zirvesinde yer aldığını ifade eden Başkan Demir, “Deprem ve seller gibi konuları ancak yaşayanlar bilir. Bunlar çok büyük afetler. En son Elazığ’da depremle karşılaştık. Dünyada bu tür afetlere en etkin şekilde müdahale edebilen ülke Türkiye’dir. Bu konuda Türkiye’nin önünde bir ülke yok. Japonlar çok iyi, Türkiye bu konuda şu anda Japonlardan daha iyi. Bunu AFAD’ın kuruluş kanunu hazırlamış, Afet İşleri Genel Müdürlüğü Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlıyken, onu kurup, Başbakanlığa bağlamış bir insan olarak gururla ifade ediyorum. AFAD şu anda sadece Türkiye’de değil, dünyada da çok etkin bir konumda. Cumhurbaşkanlarımız ve bakanlarımız 4-5 saat içerisinde Elazığ’daydı. Bakanlarımız hala orada, Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan’da orada. Olayın ardından biz hemen belediye başkanları ile anlık irtibatla beraber 24 saat geçmeden yardım tırlarımızı Elazığ’a gönderdik” diye konuştu.

"MART'TA İŞ MAKİNELERİYLE MAHALLELERE GİRİLECEK"

Demir, şunları söyledi:
Mart ayından itibaren iş makineleriyle mahallelere girileceğini söyleyen Demir, “2019 yılı Samsun açısından beklediğimizden iyi geçti. 2020 yılının da öyle olmasını umuyoruz. Bin 100 km köyden dönen mahallelerimize yol yapacağız. Şu anda Ocak itibariyle 42 km’sini yaptık. Mart ayı itibariyle büyük ilçelerde daha çok olmak üzere iş makineleriyle çalışmalarımıza başlıyoruz. Seçim kampanyasında ifade ettiğimiz gibi ekskavatörüyle, kamyonlarıyla, greyderiyle, silindirleriyle bir mahalleye girip, bitirip öyle çıkacağız. Konteynırları da 3 ilçemizde ayarladık, onu da inşallah oralara koyacağız ve ziyaret edeceğiz. Belediye meclis üyelerimiz de bu çalışmalarda nöbet tutacaklar. Meclis üyelerimizle birlikte hep birlikte sahada işleri takip edeceğiz.” dedi.

Toplantıya, AK Parti Samsun Milletvekilleri Dr. Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililer de katıldı.
 

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüdai 2020-02-02 18:41:56

Sayın başkanım Afetle mücadele 1.basamağı kentsel dönüşüm ekskavatörüyle, kamyonlarıyla, greyderiyle, silindirleriyle fatih mahallesine gelin Çünkü Halk sizi bekliyor.

Avatar
hakan mutlu 2020-02-02 20:47:16

bence dunyadsa TEK ...ALLAH AKIL FIKIR VERSIN ...

Avatar
tarik soylu 2020-02-03 00:50:37

demir efendi yine koku almis..bitirdiniz Samsunu...

Avatar
adem guven 2020-02-03 07:27:13

bir de yandaslari beslemede..yiyin ulan yiyin ..

Avatar
Sms 2020-02-03 08:36:55

Bütün dünya bizi takip ediyor :)

Avatar
ATSIZ 2020-02-03 08:52:08

Bizim niye bundan haberimiz yok? Bir saat yağmur yağsa sel basar, 5-6 şiddetinde deprem olsa ortalık savaş alanına döner, toplanma alanları zaten yandaşlara verilmiş.

Avatar
vatandaş 2020-02-03 09:18:20

Japonların binalarının temeli artık yaylı depreme dayanıklı, bizim binalar da iyileştirme yok ki, afet ekibi ölmeyenleri kurtarıyor, mesele deprem anı yıkıma engel olabilmek! Samsun ne sele ne de depreme dayanıklı. Bu yönde alt yapı çalışması ne yapıldı? Gelir biri çiftliği kapatır diğer gelir açar daha önemli işleri var onların ... yarışı gibi

Avatar
BEN 2020-02-03 09:50:47

SAMSUN İÇİN EN BÜYÜK AFET SENSİN