banner388
banner390
banner410
banner408

AFAD Başkanı sel bölgesinde

Karadeniz bölgesinde başlayan yağmur Orduyu kötü etkiledi. Yağan yağmurdan dolayı Ordu'da sel meydan geldi ve köprüler çöktü. Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu incelemelerde bulundu.

banner269

AFAD Başkanı sel bölgesinde

Karadeniz bölgesinde başlayan yağmur Orduyu kötü etkiledi. Yağan yağmurdan dolayı Ordu'da sel meydan geldi ve köprüler çöktü. Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu incelemelerde bulundu.

09 Ağustos 2018 Perşembe 00:13
AFAD Başkanı sel bölgesinde
Samsun Haber-Yaşanan sağanak yağmur sonrası bölgeye giden Bakan Soylu ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu Ordu'ya giderek incelemelerde bulundular.
AFAD' dan yapılan açıklamaya göre, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu birlikte, aşırı yağışlardan etkilenen Ordu’ya gitti. Olayın meydana geldiği bölgeyi helikopter ile havadan inceledi. Bölgedeki çalışmaların yerinden koordine edilmesi için yola çıkan AFAD Başkanı, 4 ilden AFAD Arama Kurtarma ekiplerini de araç ve ekipmanları ile birlikte bölgeye sevk etti” ifadelerine yer verildi.

Orduya geçen Bakan Soylu ve AFAD Başkanı Güllüoğlu bölgede helikopter ile incelemelerde bulunarak ortaya çıkan tahribata baktılar. Daha sonra ise müdahale edilecek yerler için çalışma başlatılacağı ifade edilerek, “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Güllüoğlu, Ankara’dan yola çıkmadan önce AFAD Ordu, AFAD Samsun, AFAD Sivas ve AFAD Ankara İl Müdürlüklerinden 30 uzmandan oluşan 4 arama kurtarma ekibini de bölgeye gönderdi. Bölgeye AFAD arama kurtarma araçları ile giden ekipler, yanlarında bot, motopomp ve dalgıç pompa gibi müdahale ekipmanları bulunduruyor” denildi.

Daha sonra ise yapılan açıklamada, “Ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar dikkate alınarak 7 ayrı AFAD İl Müdürlüğü müdahale için hazırlandı. Bu kapsamda AFAD Başkanlığı, AFAD Ordu ve AFAD Samsun İl Müdürlüklerinin yanı sıra AFAD Giresun, AFAD Trabzon, AFAD Sinop, AFAD Rize ve AFAD Artvin İl Müdürlüklerini tedbir amacıyla teyakkuza geçirdi. Gelişmeler AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.” denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:


“Ortaya çıkabilecek ihtiyaçlar dikkate alınarak 7 ayrı AFAD İl Müdürlüğü müdahale için hazırlandı. Bu kapsamda AFAD Başkanlığı, AFAD Ordu ve AFAD Samsun İl Müdürlüklerinin yanı sıra AFAD Giresun, AFAD Trabzon, AFAD Sinop, AFAD Rize ve AFAD Artvin İl Müdürlüklerini tedbir amacıyla teyakkuza geçirdi. Gelişmeler AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.”


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.