banner388

ADD'den Atatürk'e hakarete suç duyurusu! 

Sürekli Atatürk'e hakaret içeren paylaşımlarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar'ın son yaptığı paylaşım büyük tepki topladı. Paylaşım sonrası görevden alınarak disiplin kuruluna sevk edilen Hasan Uzunlar'a Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi suç duyurusunda bulunarak basın açıklamasında bulundu. 

ADD'den Atatürk'e hakarete suç duyurusu! 

Sürekli Atatürk'e hakaret içeren paylaşımlarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar'ın son yaptığı paylaşım büyük tepki topladı. Paylaşım sonrası görevden alınarak disiplin kuruluna sevk edilen Hasan Uzunlar'a Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi suç duyurusunda bulunarak basın açıklamasında bulundu. 

14 Kasım 2019 Perşembe 14:58

ÇİRKİN SÖZLER

Atatürk'e hakaret eden Hasan Uzunlar'ın bu paylaşımlarda sıkça bulunduğu ortaya çıktı. Sürekli hakaret edici sözlerle paylaşımlarda bulunan Hasan Uzunlar'ın son paylaşımı büyük tepkilere yol açtı. Atatürk fotoğrafını paylaşarak "Kornalarla anılan tek kişisin" ifadelerini kullanan Uzunlar'a Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi suç duyurusunda bulundu. 13 Kasım gecesi ise AK Parti'den alınan jet karar ile Uzunlar, görevinden alınarak disiplin kuruluna sevk edildi. 

Konu ile ilgili ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Daha birkaç gün önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. Ölüm yıldönümünü henüz anmışken, kimi devlet erkânın da içinde bulunduğu gerek Atatürk gerekse Cumhuriyetimizin tüm kazanım ve devrimlerine hakaret, hatta iftiralara dayanan şiddetli bir saldırıyı üzüntüyle görüyoruz. Üstelik bu tecavüzlerin devletin en üst makamlarından başlayarak, adeta komut alınmış gibi tüm seviyelerde görülmesi Türkiye Cumhuriyetinin sistemli bir saldırıya maruz kaldığının göstergesidir. 
Öncelikle ifade etmek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk sahipsiz değildir. Bizler, bu ülkenin tüm yurtseverleri, bu hayâsızca akına göğsümüzü siper etmeye ve mücadele etme kararlılığında ve inancındayız.
Unutulmamalı ki ulus olmak ancak sahip olunan ortak değerleri korumakla olur. Türkiye için bu değerlerin en önemlilerinden biri Cumhuriyet, bir diğeri ise Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin bir simgesidir. Milli mücadelenin kahramanı, memleketin kurtarıcısı, devrimlerin mimarı olması nedeniyle hatırasına, eserlerine ve onu ifade eden varlıklara saldırılar, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetine ve onun kazanımlarına da bir saldırıdır. Bu tarz saldırılar milletimizde derin yaralar açmakta, toplumu kin ve nefrete itmektedir.
Özellikle Atatürk’ün mirası makamlarda Cumhuriyetin faziletleri sayesinde oturanların fütursuzca sarf ettikleri hadsiz değerlendirmeler, ne yazık ki kimi kraldan çok kralcı yaltakçılarında Atatürk’e hakaret, hatta iftira etme cüretini doğurmuştur. Bunun en son örneği Samsun Büyükşehir Belediyesi iktidar partisi meclis üyesi ve aynı zamanda Grup Başkanvekili Hasan Uzunlar’ın Mustafa Kemal Atatürk hakkında yapmış olduğu ahlaksız paylaşımlardır.
Oysa Samsun, Cumhuriyetin ilk adım şehridir ve her Samsun’lu aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün hemşerisidir. Yerel yönetim meclisindeki bir üyenin Atatürk’e hakaret ve iftiraları, kendisini oraya getiren Samsun’luların tümüne de hakarettir. Atatürk ile özdeşleşen bu şehirde Atatürk’e hakaret ve iftira etmek hem densizlik hem hadsizlik hem de edepsizliktir.
Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti devrimlerini ve kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü her kim içine sindiremiyorsa, Cumhuriyetin faziletleri sayesinde olan işgal ettikleri o makamlardan derhal istifa etmelidir. 
Türkiye Cumhuriyetinin değerleri yasalarımızla da koruma altındadır. Bu sebeple Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyetine ve devrimlere dil uzatmak aynı zamanda suç teşkil eder.
ADD Samsun şubesi ve Türkiye Cumhuriyetinin emanetçileri olarak bizler; ismini dahi söylemek istemediğimiz kimi meclis üyesi makamını işgal eden zihniyete tüm hakaretlerini iade etmekle kalmıyor, bu ahlaksızlığa karşı Türkiye Cumhuriyetinin yasaları gereğince suç duyurusunda bulunduğumuzu tüm halkımıza duyuruyoruz.
Bizler, Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler olarak haykırıyoruz; Türkiye Cumhuriyetini asla yıkamayacaksınız! Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da inşa ettiği bu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.
Yaşasın Tek ve Ebedi Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk
Yaşasın Cumhuriyet."

Yapılan suç duyurusu ise şu şekilde: 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ugur55 2019-11-14 16:28:22

ALİMLERİ ASTIRDIN DEDİĞİ İNGİLİZE KIÇINI ELLETENLER İNGİLİZE AJANLIK YAPANLARDIR NE ALİMİ BUNLAR ..ATRÜK İLE DERDİ OLAN DEFOLUP GİTSİN BU ÜLKEDEN

Avatar
cahit duzgun 2019-11-14 18:46:56

pesini birakmayin bu hasanin gidecegi yere kadar kovalayin..Samsunun ekmegini yiyecek Atamiza saygisizlik yapacak..diger ihale takipcierinide unutmayin..

Avatar
Alex 2019-11-14 15:40:00

InşAllah hakettiği cezayı alır pislik

Avatar
Misafir 2019-11-14 21:46:21

Bunun gibilerin hamilerine bakın önce.Bu ve bunun gibileri konuşturan ağababaları destek vermezse Atatürk'e dil uzatabilirlermi?Bunları seçenler utanmazlar ama cumhuriyetin getirilerinden beslenirler.Omurgasız jel kıvamında karekterliler.

Avatar
ATSIZ 2019-11-15 08:39:39

Hemşehrimiz Neyzen Tevfik zamanında ne güzel demiş:

"İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz!"

Avatar
Ahmet Arif 2019-11-14 22:47:34

Özgür ve laik kesim sözde hani sizin eşitliğiniz adam doğruyu söylemiş yalanda yok yanlışta