banner388

Adana'nın meşhur lezzeti Samsun'da 

Samsun'da yeni açılan Akışkan Börek, lezzetiyle Samsun'u büyüledi.

Adana'nın meşhur lezzeti Samsun'da 

Samsun'da yeni açılan Akışkan Börek, lezzetiyle Samsun'u büyüledi.

03 Ocak 2019 Perşembe 12:33

Samsun İlkadım Fevzi Çakmak Mahallesinde Adana'nın vazgeçilmezi olan Akışkan Böreğin Samsun Şubesi açıldı. Akışkan Börek şimdiden Samsunluların gönlünü fethetti.

 
SAMSUN'DA BÖYLE BİR BÖREK YOK 

Akışkan Börek Genel Müdürü Asım Resul Uzun, "22 Aralık'ta burada bir dükkan açtık. Adana’da meşhur bir börek var akışkan börek adında, onun şubeliğini alarak devam ettik yolumuza. Samsun'da böyle bir börek olmadığı için araştırmalarımız sonucunda bu işe girmeye karar verdik. Samsun halkına güzel bir tanıtım yaptık, kendileri de böreğimizi çok beğendi" diye konuştu.

AKIŞKAN BÖREĞİN İÇİNDE NE VAR?

Böreğin özellikleri hakkında bilgi veren Uzun, "Akışkan böreğin en büyük farkı yufkasıdır, altında ve üstünde yaklaşık 20 kat baklava yufkası var. Bu yufkaların arasında ise kat kat olmak üzere öncelikle kaşar peyniri ve tam yağlı koyun sütünden üretilen dil peyniri koyuluyor yaklaşık 45 dakika pişirildikten sonra sunum yapılıyor" dedi.

Ahmet ALTÜRK | Furkan KOÇ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.