banner388
banner390
banner410
banner408

AÇI Okullarından tercih yapacak öğrencilere destek

Üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Coğrafya öğretmeni ve aynı zamanda AÇI Okulları kurucu ortaklarından biri olan Necmettin Türkokul, “Biz Açı kurumları olarak öğrencilere her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

banner269

AÇI Okullarından tercih yapacak öğrencilere destek

Üniversite tercihi yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Coğrafya öğretmeni ve aynı zamanda AÇI Okulları kurucu ortaklarından biri olan Necmettin Türkokul, “Biz Açı kurumları olarak öğrencilere her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

10 Ağustos 2018 Cuma 19:08

Samsun Haber AÇI Eğitim Kurumları 19 senedir eğitim öğretim hayatına başladığı günden beri başarılı kadrosuyla yoluna devam ediyor. AÇI Eğitim Kurumları Kurucularından Necmettin Türkokulu ve Orhan Doğangüneş üniversite tercihi yapacak öğrencilere tercih yaparken dikkat etmeleri gereken noktaları söyledi.

“20 binin üzerinde çocuğa eğitim vermekteyiz”

Coğrafya öğretmeni ve aynı zamanda AÇI Okulları kurucu ortaklarından biri olan Necmettin Türkokul, “1999 yılında bir dershanecilik anlayışının da egemen olduğu bir dönemde dershane kurmaya karar verdik. 2000 yılında kendimize ait bir dershane kurduk. İlk kurduğumuz dershanenin adı Altınkaya Dershanesiydi ve Bafra’da bu dershane 4 yıl eğitim verdi. Daha sonra ise 2001’den 2016’ya kadar Açı Dershaneleri olarak devam ettik. 2016’da ise dershanelerin kapatılmasıyla birlikte okulculuğa döndük. Benzer bir şeyi Samsun’da da yaptık. Gerek Bafra’da gerekse Samsun’da 20 binin üzerinde çocuğa eğitim vermekteyiz. Verdiğimiz bu eğitimle Türkiye’de doktor, mühendis, avukat ve öğretmenler yetiştirdik. Özellikle son dönemde Samsun’un eğitime ciddi katkılarda bulunduk” şeklinde ifade etti.

“Öğretmenlerden yardım alabilirler”

Öğrenciler ve velilerin tercih döneminde neler yapması ve nelere dikkat etmesi gerektiği hakkında konuşan Türkokul, “Üniversite tercihi dünyanın en zor işlerinden birisi çünkü öğrenci seçeceği bölüme ve mesleğe göre hayatını kuracak. Sınava kadar öğrencilere alabilecekleri en yüksek puanı almalarını söyledik. Tercihte puan ve sıralama çok önemli. Ancak bu sene herkesin panik yaşamasına neden olan bir durum ile karşı karşıyayız. Daha önce 2010’dan bu yana 18 puan dilimi varken şuanda puan dilimi 4’e düşürüldü. Bu durumda öğrencilerin ne yapacaklarını şaşırmalarına neden oldu. Öncelikle panik yapmamak ve sakin kafayla düşünmek gerekiyor. Veliler de bu konuda çocuklarına yardımcı olmalılar ve öğretmenlerden bu konuda yardım alabilirler. Biz Açı kurumları olarak öğrencilere her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

“Kurumlarımızın en belirgin özelliği disiplinimizdir”


Disiplinli çalışmaya önem verdiklerini söyleyen AÇI Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Kimya Öğretmeni olan Orhan Doğangüneş, “Bizim kurumlarımızın en belirgin özelliği disiplinimizdir. Disiplinli çalışmaya önem veriyoruz. Öğrenciyi kendi başına bırakıp da isterse çalışsın istemezse çalışmasın anlayışına karşıyız. Burada belli bir plan ve program dahilinde öğrencilerimizle ilgileniyoruz” diye konuştu.

Haber - Müberra TAŞÇI/Gökhan ALTANSOY

Son Güncelleme: 10.08.2018 19:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.