banner388

6 milyon TL’ye dere ıslahı yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, taşkın riski oluşturan Yılanlı Dere’nin ıslah çalışmasını sonuçlandırdı

6 milyon TL’ye dere ıslahı yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, taşkın riski oluşturan Yılanlı Dere’nin ıslah çalışmasını sonuçlandırdı

17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:13
6 milyon TL’ye dere ıslahı yapıldı

Samsun Haber - Aşırı yağışlı günlerde taşkın riski oluşturan Yılanlı Dere’nin ıslah çalışmasının bitirildiği Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bildirildi.

1.5 yıl önce başlandı

Yapımına yaklaşık bir buçuk yıl önce başlanan derenin ıslah çalışmasının bitirilmesiyle ö bölgede yaşayan vatandaşların sonraki süreçlerde mağdur olmayacağı ifade edildi.

6 milyon TL harcandı

Gerçekleştirilen çalışmayla modern bir yapıya kavuşturulan Yılanlı Dere’nin maliyeti ise 6 milyon TL’ye mal oldu SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, “Yılanlı Dere'nin ıslahının tamamlanmasından sonra çevreye olan olumsuz etkilerinin önüne geçildi. Daha önce dere yatağında çirkin görüntü vardı. Yılanlı Dere modern bir yapıya dönüştü” diye konuştu.

Projenin bitmesiyle beraber dere yatağı 4 metre yükseklikte olurken 12 metre açıklığa ve 1 kilometre de uzunluğa sahip hale getirildiği U kesit betonarme şeklinde yapıldığı söylendi


 

Son Güncelleme: 17.05.2017 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.