banner388

57. Piyade Alayı Sancağı Samsun'da 

Çanakkale Savaşı'nda kahramanlık destanıyla anılan 57. Piyade Alayı'nın temsili sancağı Samsun halkıyla buluştu.

57. Piyade Alayı Sancağı Samsun'da 

Çanakkale Savaşı'nda kahramanlık destanıyla anılan 57. Piyade Alayı'nın temsili sancağı Samsun halkıyla buluştu.

19 Mayıs 2017 Cuma 14:38
57. Piyade Alayı Sancağı Samsun'da 

Samsun haber - Nisan ayında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne (OMÜ) teslim edilen 57. Piyade Alayı'nın temsili sancağı Samsun'da vatandaşlara sergilendi. 3 bine yakın subayın canıyla savunduğu 57. Piyade Alayı Sancağı, 19 Mayıs Atarük’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle OMÜ Rektörü Sait Bilgiç'e emanet edildi. Samsun  Büyük Cami’de OMÜ'lü görevliler tarafından sergilenen sancağa ilgi büyük oldu. Bazı vatandaşar sancak ile fotoğraf çektirirken bazıları ise sosyal medya adreslerinden canlı yayın yaptı.


OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. İlhamını Çanakkale kahramanlarından alan Milli Mücadele’nin başladığı şehirde, Çanakkale kahramanlarının sembolü haline gelmiş 57. Alay Sancağı’nı Çanakkale Üniversitesinden almıştık. Bizim için onur verici ve anlamlı bir durumdur. Bu sancağın yüklendiği sembolü ve hatıraları yaşatmaya çalışacağız. Bu emaneti bir yıllık bir süre içerisinde koruyacağız ve tüm faaliyetlerimizde sergileyeceğiz. Allah bu millete yeniden Kurtuluş Savaşı yaşatmasın. Karşılaştıkları zor şartlara rağmen, kendisine vatan bildiği toprakları çiğnetmemek uğruna, gencecik yaşlarda bir bir ölümü nasıl göze aldıklarını bu sancağa baktıkça bir kez daha hatırlamış olduk" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.