banner388
banner390
banner410
banner408

5 yıldır çocuğu kendisine gösterilmiyor

Samsun'da 5 yıldır çocuğunun kendisine gösterilmediğini söyleyen acılı baba, "Çocuğumun bana 'baba' deyişini duyamadım" dedi.

banner269

5 yıldır çocuğu kendisine gösterilmiyor

Samsun'da 5 yıldır çocuğunun kendisine gösterilmediğini söyleyen acılı baba, "Çocuğumun bana 'baba' deyişini duyamadım" dedi.

15 Mart 2018 Perşembe 10:02
5 yıldır çocuğu kendisine gösterilmiyor

Samsun haber - Samsun'da 39 yaşındaki Berati Van 5 yıl önce eski eşinin 6 günlük bebeğini kaçırdığını ve o günden beri çocuğunu göremediğini iddia eti.

Berati Van, kızını görmek için Aile Sosyal Politikalar Bakanı'ndan yardım istedi. Çocuğunu görmek için elinde mahkeme kararı bulunduğunu ifade eden acılı baba, gittiği adreslerde çocuğunu bulamadığını söyledi. Berati Van, eski eşi S.T.'nin sürekli adres değiştirdiğini iddia etti.

Berati Van yaptığı açıklamada "Bebeğim 6 günlükken işten eve geldiğimde evde polislerin olduğunu gördüm. Eşimin ailesi eşimi darp ettiğim gerekçesiyle benden şikayetçi oldular. Benim suçsuz olduğum anlaşıldı. Fakat kadınlara tanınan haklardan dolayı ben 3 ay uzaklaştırma aldım. 3 ay sonra evime döndüğümde eşimin çocuğumu alarak evden gittiğini gördüm. 9 aylıkken çocuğumu icra kanalıyla bir defaya mahsus aldım. Çocuğumu eşime teslim etmeye gittiğimde, 'Bir daha sana çocuğunu göstermeyeceğiz' şeklinde beyanları olmuştur. Bu konuya icra memurları şahittir. Daha sonra eşimle boşandık. Elimde 20'den fazla icra tutanağı bulunuyor. Babasız Çocuklar Derneği benim çocuğuma kavuşmam için çok uğraştı ama olmadı. Ben çocuğumu tanımıyorum, çocuğum da beni tanımıyor. Benim tek isteğim devletimin beni çocuğumla buluşturmasıdır" dedi.

Devletinin kendisine verdiği hakları kullanmak istediğini belirten, "İlk zamanlar çocuğumu her cuma günü görme iznim vardı. Sonra bu durum ayda iki cumartesi gününe düştü. Bana devletimin tanıdığı hakları kullanmak istiyorum. İcra tutanakları ile çocuğumu göremedim. Beyan adreslere memurlar eşliğinde gidiyoruz ama adreslerde bulamıyoruz. İstanbul'daki bir adreste olduğu söylendi gittim bulamadım. Bafra'da olduğu söylendi bulamadım. Çocuğu benden sakladılar. Çocuğumun Bafra Devlet Hastanesinde kayıtları mevcut. Ben illa çocuğumu kaçırayım mı? Ben çocuğum için bir defa 600, bir defa bin 800 TL nafaka parası yatırdım. Bunun için bir tazyik hapsi ile karşı karşıyayım. Görmediğim çocuğa neden para vereyim. Ben çocuğumu tanımıyorum. Ben parayı yatırıyorum, kim alıyor bu parayı bilmiyorum. Bu nedenle boşandığım eşime 3 sefer tazyik hapsi aldırdım. Ama bunlardan kurtulmuş. Nasıl kurtuldular bilemiyorum" diye konuştu.

Mahkeme mahkeme dolaştığını ifade eden Van, "Ben mahkeme mahkeme dolaştım. Bana devletimin verdiği hakların hep riayet ettim. Bunların hiç dışına çıkmadım. Yoruldum artık. Ben gelinlik kız istemiyorum. Çocuğumun bana 'baba' deyişini duyamadım. Yaşarken bana evlat acısı yaşattılar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Çocuğumun 9 aylıkken ki fotoğraflarına bakıyorum. Artık yuvarlandım yuvarlandım uçurumun kenarına geldim. Sadece kendimden çekiniyorum, kendimden korkuyorum. Ben evladımı istiyorum. Çocuğumu çok özledim. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan ve devletimizden yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.