banner388

4.El Sanatları Sergisi bugün ziyarete açıldı

Samsun’un Atakum İlçesinde bulunan Yalı Kafe’de bugün 4.El Sanatları Sergisi açılışı yapıldı.

4.El Sanatları Sergisi bugün ziyarete açıldı

Samsun’un Atakum İlçesinde bulunan Yalı Kafe’de bugün 4.El Sanatları Sergisi açılışı yapıldı.

25 Nisan 2018 Çarşamba 15:55

Samsun haber -  Atakum’da bulunan Yalı Kafe’de açılışı yapılan 4.El Sanatları Sergisine Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Atakum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Nagihan Sayar katıldı. AKSEM’e bağlı kurslarda kadınların bir sene boyunca yapmış olduğu el emeği göz nuru olan birbirinden güzel ürünler 3 gün boyunca Atakum’da bulunan Yalı Kafe’de sergilenecek.

“Büyük bir AKSEM Kültür Merkezi yapısı oluşturacağız”

Kadınlara yönelik faaliyetlerin devam edeceğini söyleyen Başkan Taşçı, “Özellikle hanım kardeşlerimize yönelik olan projelerimiz önümüzdeki günlerde yine devam edecek. Şu anda AKSEM bünyesindeki hizmet noktalarımızı 9’a ulaştırdık. Projesini yapmış olduğumuz Yeni Mahallede büyük bir AKSEM Kültür Merkezi yapısı oluşturacağız. Amacımız daha fonksiyonel, geçmişi unutmayan, geçmiş kültür sanatları yansıyacak ve hanım kardeşlerimize maddi olarak da dönüşüm sağlayacak bir yapı ortaya koymaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Karadeniz’den Ege’ye İlmik İlmik projesinin Galasını Atakum’da gerçekleştireceğiz. Bu Gala ile bazı şeylerin meyvesini de almış olacağız” dedi.

Samsun’da kurs çeşitliliğimizle fark yarattığımızı görüyoruz”

Önceliklerinin kadın istihdamı olduğunu söyleyen Müdür Sayar,  “AKSEM’e bağlı kurslarımızda önceliğimiz kadınlarımızın meslek edinmelerine destek olmak, sosyal hayatın içinde üretmenin mutluluğunu yaşamalarına fırsat vermek. Bunu da başardığımızı ve Samsun’da kurs çeşitliliğimizle fark yarattığımızı görüyoruz. Ülkemiz zor süreçlerden geçti ve geçmeye devam ediyor. Bizler vatanına ve bayrağına bağlı kadınlar olarak bu yıl ki sergi konseptimizi al yıldızlı bayrağımız olarak belirledik” şeklinde ifade etti.

 “Bizi biz yapan değerlerin başında geliyor”

El sanatlarının bizi biz yapan değerlerin başında geldiğini söyleyen Nazlı, “Kültür bir toplumu millet yapan mayadır. Bugün bu temel özelliğin en ince işinin yapıldığı bir sergiyi hep birlikte açacağız. El sanatları bizi biz yapan değerlerin başında geliyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sanatsız kalan bir millettin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir diyor. Bu aynı zamanda şunu ifade ediyor. Emperyalizmin güçlü silahlarından bir tanesi de kültür yozlaşması sağlayarak milletleri kendi değerlerinden uzaklaştırıp esaret altında almaktır. Bu yıl ki serginin temel vurgusu da tam olmuş. Siz aslında bu vatana yiğitler yetiştirip bu bayrağın sürekli canlı kalmasını sağlayacak yiğitler yetiştiriyorsunuz” diye konuştu. 

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Oğuzhan Yüksel
 

Son Güncelleme: 25.04.2018 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.