banner388
banner390
banner410
banner408

43 üniversite Samsun'da buluştu

Üniversite Tercih Fuarı'nın 7.'si, 43 üniversitenin katılımı ile Samsun'da başladı.

banner269

43 üniversite Samsun'da buluştu

Üniversite Tercih Fuarı'nın 7.'si, 43 üniversitenin katılımı ile Samsun'da başladı.

16 Kasım 2017 Perşembe 14:09
43 üniversite Samsun'da buluştu

Samsun Haber - Samsun'da düzenlenen "Üniversite Tercih Fuarı" ile birlikte 43 üniversite öğrencilerde buluştu. Fuarda, Samsun'da okuyan 11 bin lise son sınıf öğrencisine hayallerindeki üniversiteler ile ilgili bilgiler verildi.


Üniversite Tercih Fuarı'nın 7.'si Samsun'da başladı. 43 üniversite ve vakıf üniversitesinin yer aldığı tercih fuarına lise öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Günde 5 bin 500 lise öğrencisinin ziyaret etmesi beklenen fuarda, öğrenciler gitmek istediği üniversiteler ile ilgili bilgi aldı.



EKET Fuarcılık Organizasyon Genel Koordinatörü Oğuzhan Aydın, fuar hakkındaki konuşmasında, "Türkiye genelinde faaliyet gösteren 43 tane devlet ve vakıf üniversitesinin standı var. Samsun’daki 12. sınıf öğrencileri, stantları gezerek hayallerindeki üniversiteler hakkında bilgiler veriyorlar. Üniversite tercihi, meslek seçimleri, kariyer planlamaları ve yeni sınav sistemi hakkında bilgiler alıyorlar. Üniversitelerin stantları dışında Sait Gürsoy gibi birçok eğitim uzmanı öğrencilere seminer de verecek. Amacımız, Samsun’daki lise son sınıf öğrencilerine yol göstermek. 2 gün sürecek fuarımız, sabahtan akşama kadar açık olacak. Türkiye genelinde 34 ayrı ilde bu organizasyonları yapıyoruz. Bu fuarlar Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin katkılarıyla yapılıyor. Samsun bu yılki 7. fuarımız oldu. 2. defa Samsun’da bu fuarı düzenliyoruz. Bu organizasyon kapsamında 11 bin öğrenciyi bilgilendirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.


2 gün sürecek olan fuar, Cuma akşam 18.00'de sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemal 2017-11-16 16:15:27

Yerinde ve faydalı bir uygulama işimiz gücümüz bilim ve olabildiğince görgü edinmek olmalı.

Avatar
Misafir06 2017-11-16 20:20:58

Nerede olduğunu da yazsaydınız keşke. Bilen var mı?