banner388

4. Uluslararası Klinik Nörobilim Kursu Samsun'da gerçekleşecek

Samsun'da gerçekleşecek olan 4. Uluslararası Klinik Nörobilim Kursu, 17-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

4. Uluslararası Klinik Nörobilim Kursu Samsun'da gerçekleşecek

Samsun'da gerçekleşecek olan 4. Uluslararası Klinik Nörobilim Kursu, 17-19 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

15 Ekim 2019 Salı 15:33
4. Uluslararası Klinik Nörobilim Kursu Samsun'da gerçekleşecek

ÇOK SAYIDA BİLİM İNSANI KATILACAK 

Parkinson hastalığı için uygulanan beyin pili ameliyatlarının konuşulacağı bu toplantıya yurt içi ve yurt dışından çok sayıda alanında uzman nörolog, beyin cerrahı ve sinir bilimci katılım gösterecek.  

Kurs direktörleri; parkinson hastalığında ki belirtiler, beyin pili ameliyatlarındaki cerrahi teknik, ilgili bilimsellikler hakkında eğitim verileceğini belirtti. Hem yurt içi hem de yurt dışından branşlarında deneyimli pek çok bilim insanının katılacağı belirtildi. 

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ BU KONUDA ÖNCÜ OLDU 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beyin Pili Merkezi, Avrupa Nörolojik Bilimler Yüksekokulu (EURON), ve Maastricht Üniversitesi Tıp Merkezi’nin ortaklaşa düzenledikleri kursun direktörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Pili Merkezi Sorumlusu Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak ile Maastricht Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yasin Temel yapacak. 

KOCABIÇAK; “DİĞER ŞEHİRLERE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUZ.” 

Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak; “Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi çatısında Maastricht Üniversitesi’yle uzun senelere dayanan iş birliği sayesinde parkinson ve benzer hastalıkların tedavisinin yapıldığı, alanında uzmanlaşmış bir Beyin Pili Merkezi’ni yaklaşık 1 sene önce hayata geçirdik. Kurduğumuz merkezin rol model olmasını ve ülkenin diğer bölgelerinde de benzer merkezlerin açılmasına öncülük etmesini diliyoruz.” dedi. 

Kurs direktörleri, 2013, 2015 ve 2017 yıllarında 3 kez Samsun’da düzenledikleri kursun artık geleneksel bir hal aldığını, yurt içi ve yurt dışından pek çok ilgili bilim insanını Samsun’da tekrar bir araya getirmekten ve misafir etmekten mutlu olduklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.