banner388

4 denizci kadın rotayı Samsun'a çevirdi

Deniz Tutkusu Seyirde adlı 4 kadından oluşan ekip, 44 günde 1420 deniz mili yol kat etti. Deniz aşığı 4 kadın rotayı Samsun'a çevirdi.

4 denizci kadın rotayı Samsun'a çevirdi

Deniz Tutkusu Seyirde adlı 4 kadından oluşan ekip, 44 günde 1420 deniz mili yol kat etti. Deniz aşığı 4 kadın rotayı Samsun'a çevirdi.

01 Temmuz 2018 Pazar 21:55
4 denizci kadın rotayı Samsun'a çevirdi

Samsun Haber-4 kadından oluşan Deniz Tutkusu Seyirde adlı ekip, 'Yurtta Barış Dünya'da Barış' sloganı ile 19 Mayıs tarihinde Milta Marina Bodrum'dan denize açılarak 44 günde 1420 deniz mili yol aldı. Gezisinin sonlandıran ekip, Bodrum'a döndüğünde çiçekler ile karşılanırken ekip seneye 19 Mayıs tarihinde Samsun'a gelecek. Akdeniz kıyısı boyunca oluşturdukları rotayı 44 günde zamanında ve eksiksiz tamamlanan ekibe gezi süresi boyunca dönüşümlü olarak 28 kadın destek verdi. Rota boyunca 23 limana uğrayan ekip 44 günde yaklaşık 1430 deniz mili yol aldı.

Bodrum'dan yola çıkan 4 kadın; Datça, Marmaris, Göcek, Fethiye, Kalkan, Kaş, Kekova, Finike, Kemer, Antalya, Gazipaşa, Anamur- Bozyazı, Aydıncık, Taşucu, Mersin, Karataş, İskenderun, Kıbrıs Karpaz, Kıbrıs Girne, Side ve Palamutbükü gibi liman ve marinalara uğradı. Yolculuk boyunca uğradıkları her yerde yoğun ilgi gören 4 kişilik ekip gittikleri yerlerde belediye başkanları tarafından ağırlandı. Ekip, Bodrum'a döndüğünde çiçekler ile karşılanırken “Yurtta Barış Dünyada Barış” sloganı atmayı ihmal etmedi.

ROTA SAMSUN

Tekne kaptanı Neşe Hasipek gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz çok mutluyuz. 44 gün seyir yaptık. Bizimki çok farklı bir şeydi, sadece kadınlardan oluşan bir ekipti. Toplamda 28 kadın arkadaşımız bize katıldı. 23 noktaya uğradık. Aslında bizim için bir maratondu. Her sabah başka bir yerden hareket edip, akşam başka bir yere bağlandık. Gittiğimiz her yerde çok iyi ağırlandık. Sunumlar yaptık. Çok güzel geçti. Çok yorulduk. Bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz. Biz barış çığlıkları atıyoruz. Seneye 19 Mayıs’ta da Samsun’a gideceğiz" sözcüklerini kullandı.

70 GÜNDE 3 DENİZ 3 ÜLKE

4 kadından oluşan ekip geçen sene yaptıkları deniz seyahatinde ise 70 günde 3 deniz aşıp 3 ülke gezmişlerdi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunKadınYolDenizRota
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Neşe Hasipek 2018-11-05 23:42:29

Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100.yılında Samsun'da olmak için hazırlıklara başladık.
Sözde değil Özde İzindeyiz