banner388

3 kişiye mezar olan inşaat sahibi hakkında karar verildi

Samsun'un Kavak ilçesinde göçük meydana gelen inşaatta 3 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili davada karar verildi.

3 kişiye mezar olan inşaat sahibi hakkında karar verildi

Samsun'un Kavak ilçesinde göçük meydana gelen inşaatta 3 kişinin hayatını kaybetmesi ile ilgili davada karar verildi.

29 Kasım 2017 Çarşamba 18:00
3 kişiye mezar olan inşaat sahibi hakkında karar verildi

Samsun Haber - Samsun'un Kavak ilçesi Azaklı Mahallesi'nde 17 Nisan tarihinde yaşanan olayda garaj inşaatı göçmüş, 3 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili olarak tutuklanan inşaat sahibinin yargılandığı davada karar verildi.


Edinilen bilgiye göre, Yaşar D.'nin evinin yanında traktörünü park etmek için yaptırdığı garaj inşaatında işçilerin kalıpları söktüğü sırada göçük yaşandı. Göçük altında kalan işçilerden  Murat Batkal, Çetin Kanık ve Nevzat Aydemir hayatlarını kaybetti. Olaydan sonra tutuklanan Yaşar D. ile tutuksuz olan oğlu Ömürcan D. hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan dava açıldı.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu olarak yargılanan Yaşar D. kendini savundu. Tutuklu sanık savunmasında, "Ölen Çetin 20 yıl önce de benim evimi yapmıştı. Garajı de kendisine yaptırmak istedim. Çetin de bunu kabul etti. Benim param yoktu. Çetin bana 'sen yemeğimizi çayımızı ver, gerisine karışma' dedi. 3 gün içinde betonu döktüler. Bir hafta sonra da maktul Murat geldi direkleri sökmeye başladı. Ben de kendisini ‘üzerinde su var’ diye uyardım. Sökme işini bıraktı. İnekleri sulamaya götürdüm. Döndüğümde Çetin ve Nevzat'ın da geldiğini gördüm. Ben kalıpların yaş olduğunu söyleyip sökmemeleri konusunda uyardım. Ben tarlaya gittim. Çocuk gelip garajın çöktüğünü söyledi. Maktul Çetin ‘her şey bana ait’ deyince ben de herhangi bir tedbir almadım" dedi.


İnşaat sahibi ailenin avukatı Ata Giritli müvekkillerinin bu olayda bir kusurlarının bulunmadığını öne sürerek, "Kusur maktullerdedir. Köylerde bu işler bu şekilde yapılmaktadır. Müvekkilim 8 aydan beri tutukludur. Delilleri karatma ihtimali yoktur. Suçu olmadığı kanaatindeyiz. Tahliyesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.


Mahkeme heyeti Yaşar D.'ye yurt dışına çıkış yasağı getirerek tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verirken duruşma 8 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.


İHA

Son Güncelleme: 29.11.2017 18:24
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunKavak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.