banner388

3 kişinin öldüğü o inşaat kaçak çıktı

Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, Kavak'ta çöken ve 3 kişinin hayatına mal olan garaj inşaatının kaçak çıktığı belirtti.

3 kişinin öldüğü o inşaat kaçak çıktı

Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, Kavak'ta çöken ve 3 kişinin hayatına mal olan garaj inşaatının kaçak çıktığı belirtti.

20 Nisan 2017 Perşembe 12:00
3 kişinin öldüğü o inşaat kaçak çıktı

Samsun Haber - 17 Nisan pazartesi günü Samsun'un Kavak ilçesi Azaklı Mahallesinde bir garaj inşaatı çökmüş ve göçük altında kalan Murat Batkal (34), Çetin Kanık (50) ve Nevzat Aydemir (59) adlı 3 işçi yaşamını yitirmişti. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, yaşanan bu facia ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Burada tek katlı inşaatın temeli atılmış, üstüne betonu dökülmüş ve kalıp sökme aşamasına gelmiş. Tam bu esnada kaza meydana geliyor ve 3 kişi inşaatın altında kalarak yaşamını yitiriyor. Kavak Belediyesi'nden aldığım bilgiye göre inşaat kaçak ve ruhsatsız. İnşaatın bu aşamaya gelene kadar neden göz yumuldu? Facia ilçe belediyesi ve Büyükşehir'in sorumluluğu olduğu alanda oluyor. İhmal, faciaya davetiye çıkardı" 
 
İhmal faciayı getirdi 

Kavak Belediyesi ve Büyükşehir Belediyes'nde denetim elemanı eksikliği bulunduğunu belirten Memişoğlu, "Vatandaşlar tarafından gerçekleştirilmek istenen bu tür faaliyetlerin ciddi şekilde denetlenmesi gerekiyor. Yani burada bir denetim eksikliği var. Çünkü bakıldığında ön aşamada orataya çıkmış bir kaza değil bu. Bu inşaatın kalıbının yapıldığı, demirinin döşendiği betonunun döküldüğü ve daha sonra kalıbının söküm aşamasında meydana geldiğini görüyoruz. Bu noktada yerel yönetimlerin denetimlerinin eksikliğini görüyoruz. Çünkü kadroları yok. Yeterince teknik elemanları yok. Maalesef yerel yönetimler kimi zaman oy kaygısı ile bu tür kayırma işlere göz yumuyorlar. İhmal faciayı getirdi. Bu Kavak'ta oldu. Yarın merkezde olabilir. Bu konuda ciddi denetim elemanı eksikliği var" diye konuştu.

Kaynak: Hedefhalk / Zekeriya FIRAT

Son Güncelleme: 21.04.2017 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 2017-04-20 21:08:40

Büyükşehir belediyesinde denetim elemanı çok ama popolarını kaldırıp görevini yapmıyorlar. Belediyenin mazotu doldurduğu araçlarla gezmenin telaşındalar.

Avatar
Kamuran 2017-04-21 00:52:36

Sayın başbakanım ben atakum da oturuyorum köyüme gittiğimde muhtarı koy odasında bulamıyorum ki siz denetlemecilerden söz ediyor sunuz