banner388

24 hissedar FETÖ'den tutuklandı

FETÖ soruşturma kapsamında Bank Asya’nın A grubu hissedarı 24 şüpheli tutuklandı.

24 hissedar FETÖ'den tutuklandı

FETÖ soruşturma kapsamında Bank Asya’nın A grubu hissedarı 24 şüpheli tutuklandı.

10 Ocak 2018 Çarşamba 12:26
24 hissedar FETÖ'den tutuklandı

Samsun haber - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asya Katılım Bankası’nın yönetimini belirleme, ticari ve idari karar almada yetki ve oy hakkı bulunan A Grubu hissedarları olan 68 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Samsun, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Malatya, Balıkesir, Zonguldak, Van, Kayseri ve Kütahya’da eş zamanlı operasyon başlattı. Gözaltına alınan 49 kişiden 7'si savcının talimatıyla serbest kalırken 42 şüpheli Kartal Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Savcının ifadesini aldığı 3 şüpheli serbest bırakıldı. 39 şüpheli ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği ifadesi alınan 24 zanlı tutuklanırken 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Kaynak: İHA


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.