banner388

23 Nisan'a özel eğitici proje

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'na özel "Evde Kalıyorum Tarım Öğreniyorum Projesi"ni gerçekleştirdi.

23 Nisan'a özel eğitici proje

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'na özel "Evde Kalıyorum Tarım Öğreniyorum Projesi"ni gerçekleştirdi.

23 Nisan 2020 Perşembe 19:00
23 Nisan'a özel eğitici proje

 Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Evde Kalıyorum Tarım Öğreniyorum" projesini hayata geçirerek ilkokula giden 55 öğrenciye birer çilek fidesi, birer adet saksı ve toprak hediye etti.

"NEGATİF ENERJİYİ ATACAKLAR"


Proje hakkında bilgilendirme yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Korona virüsü salgını nedeniyle fide dikimi projeye dahil olan çocuklara telekonferans sistemiyle gösterilecek olup dönem dönem aynı yöntemle bilgilendirmeler yapılacaktır. Kovid 19 virüsü nedeniyle ülkemizde eğitim çalışmaları uzaktan eğitim sistemiyle yürütülmektedir. Bu nedenle sokağa çıkma yasağı olan gençlerimiz de evlerinde kalmakta ve kısıtlı sosyal aktiviteye sahip olmaktadır. Sürecin uzaması ile de can sıkıntısı ve strese dayalı sorunlar baş göstermektedir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın bu süreci en az etkilenme ile geçirmesi için Evimde Kalıyorum, Tarım Öğreniyorum sloganıyla bir proje yürütmekteyiz. Bu proje kapsamında çocuklarımıza çilek fidesi, saksı ve toprağı verilerek ev koşullarında tarım yapmaları sağlanacaktır. Böylece projede görev alan çocuklar tarımla uğraşmanın verdiği pozitif enerji ile hep tarımsal üretim süreci hakkında bilgi sahibi olacaklar hem de evde kalmanın üzerilerinde oluşturduğu olumsuz duygu ve negatif enerjiyi bir nebze olsun atacaklardır” dedi.


Projeyi 23 Nisan’da hayata geçirdiklerini vurgulayan Sağlam,
“Projemizin temelinde çocuklar olduğu için bizde projemizi 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın olduğu haftada uygulayarak çocuklarımızın da tarım için, geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak istedik. Proje, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülmekte olup bu konudaki katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve emeği geçenlere teşekkür eder, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlarım.” dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.