banner388

2000 Samsunlu Ankara'da Buluştu

Ankara'nın dört bir yanından gelen Samsunlu dün akşam Kızılay meydanında demokrasi şöleni yaşattı.

2000 Samsunlu Ankara'da Buluştu

Ankara'nın dört bir yanından gelen Samsunlu dün akşam Kızılay meydanında demokrasi şöleni yaşattı.

22 Temmuz 2016 Cuma 17:33
2000 Samsunlu Ankara'da Buluştu

Başkent Ankara'da yaşamını sürdüren Samsunlular, inanmış bir milletin neler yapabileceğini, 19 Mayıs 1919 Kurtuluş mücadelesi sabahı göstermişti. Milli iradeye sahip çıkan ve ihanete asla teslim olmayan Samsun, demokrasi mücadelesini 15 Temmuz darbe girişimine karşı dün akşamda gösterdi. Ankara’da faaliyet gösteren Samsun dernekleri ASİYAD yönetim kurulu başkanı Osman Yılmaz, Etimesgut AS-DER yönetim kurulu başkanı Veysel Alış,KAR-DER yönetim kurulu başkanı Kadir Güzel ve ekiplerinin organizasyonuyla ve ‘’Milli İradeye Sahip Çık’’ sloganıyla Ankara’nın dört bir yanındaki yaklaşık 2000 Samsunlu önce Kızılay meydanında toplandı.



Ardından Metro Turizm sponsorluğu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gidildi. Sloganlar eşliğinde Milli mücadeleye, demokrasiye olan desteklerini yüksek sesle haykıran Samsunlular, nihayetinde eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'la buluşuldu. Yıldız'la kısa bir sohbet sonrasında hatıra fotoğrafı çekildi. Ardından grup adına basın açıklaması yapan  Samsun derneklerinin kurulmasında büyük emek veren Süleyman Gündoğdu, ‘’Demokrat, ülkesini seven ve yeni nesillerin çok daha iyi bir Türkiye’de yaşama fırsatı bulmalarını gönülden isteyen her vatandaşımız gibi bizler, her ne şart altında ve hangi nedenle olursa olsun yapılan darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınıyoruz ve bu süreçte hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri, yakınları ve bütün milletimize başsağlığı diliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatına kadar meydanları boş bırakmayacağız’’ diye konuştu.



ASİYAD yönetim kurulu başkanı Osman Yılmaz'ın Cumhurbaşkanlığı şeref defterini imzalaması sonrası Samsunluların demokrasi şöleni sabaha kadar sürdü.




 

Son Güncelleme: 22.07.2016 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.