banner388

196 Türk vatandaşı Almanya'dan Samsun'a getirildi

Almanya'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi, bugün gerçekleşti. 196 Türk vatandaşı, bugün Almanya'dan Samsun'a getirildi.

196 Türk vatandaşı Almanya'dan Samsun'a getirildi

Almanya'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi, bugün gerçekleşti. 196 Türk vatandaşı, bugün Almanya'dan Samsun'a getirildi.

23 Nisan 2020 Perşembe 18:41
196 Türk vatandaşı Almanya'dan Samsun'a getirildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın başkanlığında, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının ortak yürüttüğü çalışma kapsamında Almanya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi gerçekleşti.

Türk Hava Yolları (THY) 'ye ait uçak ile 196 Türk vatandaşı, Almanya'dan Samsun'a getirildi. Almanya'dan havalanıp Samsun Çarşamba Havalimanı'na inen uçaktaki yolcular, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Ateşi yüksek çıkan bazı vatandaşlar ise ambulans ile hastaneye götürüldü.
Uçaktan inen 196 Türk vatandaşı, otobüslerle Ondokuz Mayıs Üniversitesi kampüsünde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu Münevver Ayaşlı Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. Vatandaşlar, 14 gün boyunca burada karantina altında kalacaklar.

Son Güncelleme: 23.04.2020 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
N.Z 2020-04-25 01:06:33

Bilip bilmeden nekadar kolay yorum yapiyosunuz . Oraya gelenler almanyada yasayanlar degil almamyada oturumlu olanlara suan dönüs imkani tanimiyolar bu gelen vatandaslar ziyaret amacli yakinlarinin yanlarina giden ve oradayken ucus yasagi gelince vize süreleri biten vatandaslar ögrenci gelenler is icin gelip esi cocugu Türkiyede kalanlar dönüyor. Lütfen onlarin yerine kendinizi koyun öyle yorum yapin.Kimse istemez su salgin zamani kaldigi güvenli yeri birakip gidip 14 karantinada kalsin ama cok sukur ki devlet bu imkani saglamis yurtlarda cokta güzel agirlaniyolar

Misafir Avatar
vecihi 2020-04-25 19:00:06 @N.Z

hadi yaa bilmiyordum iyiki bizi bilgilendirdin
peki bu salgın kaç ay önce çıktı ortaya zamanında herkes evine dönecek dönmezsen böyle olur dimi virüs avrupaya sıçramasaydı bunlar geri ne zaman gelecekti Allah bilir

Beğenmedim! (0)
Avatar
özcan 2020-04-23 19:20:39

aman aman getırın aslında herkes evıne alsın

Avatar
Murat 2020-04-23 19:25:12

Karantina biz haric çogu yerde yok. Almanya ya gelenlere hiç bakilmiyor. Ülkemizde bazi şeyleri abarayalim. Zamani da her türlu yabanci turist siğinmaci ile her türlü hastaliklar girdi memlekete. Herkez zamaninda gorevini yapmali öyle iş çiğirindan cikinca değil.

Avatar
vecihi 2020-04-23 22:53:55

avrupada çalışan yaşayan türk vatandaşlarımız başka zaman avrupanın düzeninden ve güzelliklerin bahsederken atıp tutarken böyle bir zamanda neden kaçıyorlar oradan heee demekki can tatlıymış bundan sonra herkese ders olsun hiç kimse karşısındakini horlamasın

Avatar
yaşamaz 2020-04-24 13:07:31

ya kardeşim yani bunları almasan almanyada öleceklermi buraya ne diye getiriyrsunuz giriş çıkışlar yasak diyorlar ha bire adam dolduryorlar samsuna bu ne iş ya herkes gittigi yerde kalacak arkdadaş kimse kimseye zarar veremez adamları dolduruyrsunuz buraya ne memleket hasteriymiş be kaç yıl yurtdışında yaşamışlar 5 ay daha yaşsalar ölmezlerdi doldurun samsuna doldurun hepsini samsun pert nakavt öl diyorlar artık