banner388

19 Mayıs Stadyumu Ne Zaman Bitiyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’daki yapımı devam eden ve artık son aşamasına gelmiş olan Samsun 19 Mayıs Stadyumunda incelemelerde bulundu.

19 Mayıs Stadyumu Ne Zaman Bitiyor?

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun’daki yapımı devam eden ve artık son aşamasına gelmiş olan Samsun 19 Mayıs Stadyumunda incelemelerde bulundu.

06 Mart 2017 Pazartesi 21:35
19 Mayıs Stadyumu Ne Zaman Bitiyor?

Samsun Haber- Samsun’daki yapımı devam eden ve artık son aşamasına gelmiş olan Samsun 19 Mayıs Stadyumunda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç , “Bundan sonraki iş programıyla ilgili olarak da bu ayın içerisindeki bitirmeyi nasıl yapabiliriz onu görüştük. İnşallah en kısa süre içerisinde stadımızı bitirmiş olacağız. Artık zaten siz de görüyorsunuz her şeyiyle ortaya çıkmaya başladı. Şu anda çevre düzenlemesiyle ilgili olarak konulara biraz ağırlık verip orayı hızlandırıyoruz. Son kalan koltuk montajları yapılacak. İnşallah en kısa süre içerisinde Samsunsporumuz burada maçlarını yapacak” dedi.

‘Sportif Altyapı Çalışmalarında En Yakın Ülke ABD’

Bakan Kılıç, “Türkiye’nin değişik illerinde başlatmış olduğumuz tesisleşme hamlesinin çerçevesinde çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Sayın cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlayan bu yatırımlar, şu anda artık sona geliyor. Türkiye’nin bu son dönem içerisinde yapmış olduğu sportif alt yapıyla ilgili olarak en yakın ülke ABD. Onun dışında Türkiye kadar yatırım yapmış başka bir ülke yok. Şu anda Gaziantep Stadı bitmiş durumda. Sivas şu anda yeni stadında oynuyor. Eskişehir şu an yeni stadını kullanıyor. Kocaeli ve Sakarya statları son aşamalarında. Trabzon şu anda bitmiş ve Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde Trabzonspor maçlarını oynuyor. Antalyaspor yeni stadında oynuyor. Bursaspor yeni stadında oynuyor, Beşiktaş yeni stadyumunda oynuyor. Daha önce Fenerbahçe ve Galatasaray statlarını bitirmişti ama onlar da yeni statlar olarak görev yapıyorlar. Diyarbakır ve Hatay’da hızlı ilerleyen inşaatlarımız var. Adana’daki stadyum yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu saydıklarımız şu anda ilk anda aklımıza gelen stadyumlarla ilgili yatırımlar. Çok yoğun bir yatırım hamlesi içerisindeyiz” diye konuştu.

Mahallelere Spor Kompleksleri

Türkiye genelinde bin 300'ün üzerinde mahalle tipi halı sahaları olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, “Farklı illerde yaptığımız modernizasyonlar var. Modernizasyonlarla beraber şehrin dokusuna uygun olarak şehrin içerisinde o alanın o şehrin spor yapısına destek sağlayacak sadece sportif anlamda değil; spor kulüplerinin yaşaması için de destek sağlayacak olan yapılarla beraber yolumuza devam ediyoruz. Biten salonlarımız var, mahalle tipi bin 300’den fazla sahamız var. Şu anda Türkiye’de bitmiş olan. Bu futbol, basketbol ve voleybol beraberce yapılan kompleksler. Mahallenin içerisine yapılıyor. Yerel yönetimlerimiz bu noktada bize yer buldukları takdir de hemen bunu yapıyoruz. Bugüne kadar seçilmiş oldukları vatandaşlara hizmet vermeyen başka şeylerle uğraşan belediyelerin yerine şu anda görev yapan kayyum belediyelerimizde de çok ciddi atılımlar içerisindeyiz. Bu yolda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizim bakanlığımızın yapmış olduğu yatırımlar doğrudan vatandaşımızın hayatına dokunan sosyal yapısına dokunan ve destek veren yatırımlar. Yüzme havuzları bunların hepsi devam eden yatırımlarımızın içerisinde yürüyor. Bizim burada bakanlığımızda görev alan arkadaşlar özellikle 24 saat esasına göre yoğun bir mesai harcıyorlar. Bu anlamda tüm çalışma arkadaşlarımıza bu konuda göstermiş oldukları fedakarlıklarından dolayı da teşekkür ediyorum. İnşallah Samsun’da da Samsunspor bu stadyumda oynayacak maçlarını. Tüm ülkemizde tüm takımlara başarılar diliyoruz. Sportif anlamda önemli başarılara imza atmalarını ümit ediyoruz. Amatör spor branşlarında basketbolda, voleybolda, hentbolda olsun, kış sporlarını ele aldığımızda Curling’de biliyorsunuz Curling takımlarımız büyük başarılara imza attılar. Buz Hokeyi takımımız tecrübeleniyor, yoluna devam ediyor. Gençlerimizi destekliyoruz, desteklemeye devam edeceğiz. Bu tip çalışmalarla inşallah önümüzdeki dönemde de Türkiye’mizin spor temsili daha üst sıralara taşımış oluruz” şeklinde konuştu.

Gökhan İçkilli

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.