banner388

19 Mayıs Halkı Referandum İçin Ne Düşünüyor?

Samsunhaber.com ekibi 16 Nisan’da Türkiye genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için Samsun’un ilçelerini karış karış gezmeye devam ediyor. Bugünkü durağı 19 Mayıs ilçesi olan samsunhaber.com ekibi halka referandumda ‘evet mi?’ yoksa ‘hayır mı?’ oyu vereceğini sordu.

19 Mayıs Halkı Referandum İçin Ne Düşünüyor?

Samsunhaber.com ekibi 16 Nisan’da Türkiye genelinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halk oylaması için Samsun’un ilçelerini karış karış gezmeye devam ediyor. Bugünkü durağı 19 Mayıs ilçesi olan samsunhaber.com ekibi halka referandumda ‘evet mi?’ yoksa ‘hayır mı?’ oyu vereceğini sordu.

04 Mart 2017 Cumartesi 18:37

Samsun Haber19 Mayıs ilçesi sokaklarında halkın nabzını yoklamaya devam eden samsunhaber.com ekibi vatandaşlara referandum kararlarını sordu. Vatandaşlar ne yönde oy kullanacağını açıklarken, Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise vatandaşların birilerinin yönlendirmesi ile oy kullanmamalarını istedi.

19 Mayıslı vatandaşlar, Türkiye’nin daha iyi olması ve düzenin devam etmesi için oy kullanacaklarını belirtirken, Salıpazarı ilçesinde büyük oranda ‘Evet’ oyunun çıkacağını söylediler.

19 Mayıs İlçesinde 21 Kişiden 13’ü ‘Evet’ Dedi

19 Mayıs ilçesinde 21 kişiye sorduğumuz referandum kararından 13 kişi evet oyu vereceğini belirtirken, 5 kişi hayır, 1 kişi kararsız olduğunu söyledi. 2 kişi de hangi oyu kullanacağını açıklamak istemedi.

Referandum Bir Seçim Değil

Referandum bir seçim olmadığını belirten 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, “Sistemde var olan sıkıntıların ortadan kaldırılması adına ülkemizde bizim çocuklarımızın bizim yaşadığımız sıkıntıların yaşamaması adına, geleceğimizin ve gelecek nesillerimizin yaşantılarını, siyasi yaşantılarını, refah düzeylerini yükseltecek bir oylamaya gidiyoruz. Bizim kararımız ‘evet’tir. ‘Evet’ kararının yüksek bir oranda çıkmasını bekliyoruz. Sadece Salıpazarı ilçesinde değil, Türkiye genelinde yüksek çıkmasını bekliyoruz. Bu beklentilerimiz gerçekleştiği zaman çift başlılık ortadan kalkmış olacak. Buradaki terk farklılık Başbakanlık makamı ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcıları ile bu ülke yönetilecek. Bakan olan milletvekillerin vekillikleri düşecek. Yani bakan olmayı düşünenler milletvekili adayı olamayacaklar. Gençlere 18 yaşında seçilme hakkı bazıları tarafından abartılarak anlatılıyor ama 18 yaşında seçme hakkı olan gençlerin seçilme hakları da var. ‘Ülkeyi Gençlere Emanet Ediniz’ diyen ben değilim, Mustafa Kemal Atatürk’tür. 18 yaşını dolduran her genç ya da meclisteki 600 milletvekilin hepsi de 18 yaşını yeni doldurmuş gençler olacakmış gibi anlatılıyor. Bunlar abartıdır” dedi.

Bizim Bizden Başka Dostumuz Yok

Vatandaşların birilerinin yönlendirmesi ile sandık başına gitmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Topaloğlu, “Koalisyon dönemlerini bir daha yaşamamamız, sistemin tıkanmaması için referanduma gidiliyor. Bu dönemleri yaşayanlar bunları biliyordur. Dolayısıyla burada kafası karışanlar tamamen komşusunun, arkadaşının söylemleriyle kafası karışıyordur. Hiçbir AK Partili yönetici bilerek halkın yararına olmayacak bir sistem değişikliğini halkın önüne getirmezler. Buradan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bize destek verecek olan MHP’li kardeşlerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar devletinin ve milletin geleceğine sahip çıkıyorlar. Bizim bizden başka dostumuz yok. Dolayısıyla böyle küçük ayrışmalara gerek yok. Bugünkü kamuoyu anketleriyle ‘evet’ çıkacağını algılayabiliyoruz ancak biz vatandaşımızın doğruyu görerek ‘evet’ oyu versin istiyoruz. Onun bunun görüşüyle ve yönlendirmesiyle ‘evet’ veya ‘hayır’ oyu vermesini istemiyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 06.03.2017 15:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.