banner388
banner390
banner410
banner408

130 kilogramlık dev balık Samsun'da ağa takıldı

Sezonun en büyük balığı Samsun’da ağa takıldı. 2 metre 10 cm olan yayın balığı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

banner269

130 kilogramlık dev balık Samsun'da ağa takıldı

Sezonun en büyük balığı Samsun’da ağa takıldı. 2 metre 10 cm olan yayın balığı vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

21 Eylül 2019 Cumartesi 16:35
130 kilogramlık dev balık Samsun'da ağa takıldı

Karadeniz av sezonuna bollukla başladı. Sezonun en büyük balığı ise Samsun açıklarında ağa takıldı. 2 metre 10 cm büyüklüğündeki yayın balığı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken fiyatının ise 4 bin lira olduğu belirlendi. 130 kilogram ağırlığındaki balığı tezgahta görüp şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, balıkla birlikte fotoğraf çektirdiler.

Hava şartlarından dolayı artan balık fiyatları Eylül ayının ilk günlerine göre artarak devam etti. Fiyatların zamlanmasına karşılık vatandaşın balığa olan ilgisi hız kesmeden devam ediyor. 

Yakaladıkları dev balık ile ilgili konuşan balık satıcısı Halil Kıyak, “Dev yayın, Bafra’nın Kolay Mahallesi’ndeki Altınkaya Barajı’nda yakalandı. Boyu 2 metreden fazla. 130 kilo ağırlığında geliyor. Bu sene ilk defa böyle büyük bir yayın yakalandı. Kilosunu 30 liradan satacağız” ifadelerinde bulundu.

Dev balığın satış fiyatı hakkında bilgi veren  balık satıcısı Halit Bayrak ise, “Çok güzel bir balık yakaladık. Bu büyüklükteki bir balık, bayağıdır çıkmıyordu. 2 metreden uzun ve 130 kilo ağırlığında. Kesilmiş halde kilosunu 30 liradan satıyoruz. Bu sezon bu kadar büyük bir balık gelmedi. Bu sezon genelde 1-1,5 metre uzunluğundaki yayınlar geliyordu. İlk defa 2 metrenin üstünde bir yayın geldi” dedi.

Fiyatların düşeceğini tahmin ettiğini söyleyen Onur Can Köse “2-3 gündür hava koşulları nedeniyle balık az çıkıyor. Kayıklar denize çıkamadığı için balık piyasası yükseldi. Sezon başında kilosu 10 liraya satılan barbun bugün 20 liradan satılıyor. Mezgit de aynı şekilde. Levrek, somon, alabalık ve çupranın kilosu 25 lira. İstavrit 10, kefal de kilo 15 liradan satılıyor.

 

Son Güncelleme: 21.09.2019 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.