banner388

13 çiftçiye 35'er koyun ve 2'şer koç dağıtıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde 13 çiftçiye 35'er koyun ve 2'şer koç dağıtıldı.

13 çiftçiye 35'er koyun ve 2'şer koç dağıtıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde 13 çiftçiye 35'er koyun ve 2'şer koç dağıtıldı.

09 Kasım 2017 Perşembe 13:27
13 çiftçiye 35'er koyun ve 2'şer koç dağıtıldı

Samsun haber - Samsun'un Bafra ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında 13 çiftçiye turcano cinsi 35'er koyun ve 2'şer koç dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce hayvan pazarında düzenlenen törende konuşma yapan Müdür Ahmet Dursun, “Nisan ayında yapılan müracaat süresi içerisinde 887 başvuru yapılmış, bunlardan 480 adedi değerlendirmeye alınmak üzere onaylanmış. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ilçemizde 4 adet örtü altı sebze tesisi, 1 adet arıcılık,1 adet Kayın mantarı yetiştiriciliği, 13 adet küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, 1 adet küçükbaş keçi yetiştiriciliği, 3 adet büyükbaş manda yetiştiriciliği, 2 adet büyükbaş hayvan tesis yapımı ve hayvan alım projeleri oluşturmaktadır. Bu projeler kapsamında 39 çiftçimiz projeden faydalanmaya hak kazanmıştır. Bunlardan 4 adet örtü altı tesisi yapımı, arıcılık ve mantar yetiştiriciliği projeleri tamamlanmış ve üretim faaliyetlerine başlanmıştır. 3 adet Büyükbaş Manda Projesi kapsamında ve 1 adet küçükbaş hayvancılık keçi yetiştiriciliği kapsamında hayvan dağıtımları gerçekleştirilmiştir. Bugün de 13 ailemize hibe küçükbaş koyun dağıtımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kaymakam Ali Fuat Türkel ise “Genç çiftçilerimize 30 bin lira değerinde 35'i koyun, 2'si koç 37'şer küçükbaş hayvan hibe dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Vermiş olduğumuz koyunlar çoğalır, ailenin geçimine katkıda bulunur” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.