banner388

100 yıllık hasret bitti!

Samsun Bafra ilçesi sakinleri 100 yıldır özlem duydukları köprüye Samsun Büyükşehir Belediyesi sayesinde kavuştu.

100 yıllık hasret bitti!

Samsun Bafra ilçesi sakinleri 100 yıldır özlem duydukları köprüye Samsun Büyükşehir Belediyesi sayesinde kavuştu.

08 Eylül 2016 Perşembe 20:49
100 yıllık hasret bitti!

Kızılırmak’ın karşı tarafındaki 25 mahalleyi birbirine bağlayan ve 7.5 milyon liraya yapılan Türbe-Kalaycılı Köprüsü’nün açılışını, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gerçekleştirdi.
Samsun Bafra’daki Kızılırmak Nehri üzerinde bulunan 260 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki 10 ayaklı Türbe-Kalaycılı Köprüsü açıldı. Gerçekleştirilen açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti eski Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, AK Parti Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Garnizon Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda Bafralı katıldı.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in açılış konuşmasının ardından sözü alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “30 Mart seçimlerinden sonra oturduk ilçe ilçe gidip ihmal edilmiş işler neler, tarımdan kazanımı yükseltmeliyiz diye kendimize amaç belirledik ve 260 metre uzunluğundaki köprüyü 1 yılda tamamladık. Kızılırmak’ın iki yakası birleşti, 2017’nin sonuna doğru bir köprü daha yapacağız. 7.5 milyon para harcayarak bu köprüde ustalığımızı göstermiş olduk ayrıca maliyeti de aşağıya düşürdük. Hem ucuza inşa ettik hem de kısa sürede bitirdiğimiz için çok mutluyum. Halkımıza tüm hizmetlerimiz feda olsun. Bu köprü aynı zamanda ulaşım giderlerini azaltmış olacak. Bafralı çiftçimize ve hemşerilerimize bayram hediyemiz hayırlı olsun. İşçisinden mühendisine burada emeği geçen tüm herkese teşekkürü bir borç bilirim.” Şeklinde konuştu. Diğer milletvekillerinden sonra söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Burada önemli olan birliğin ve beraberliğin sürmesidir. 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü terör örgütünün gerçekleştirmiş olduğu darbe girişiminde milletimizin tüm farklılıkları ile Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile Sayın Başbakanımızın daveti ile hemen harekete geçip sokağa inerek, meydanlara çıkarak, havaalanlarına giderek, bu darbeci teröristlere karşı duruşu ile tüm dünyaya bir demokrasi ve hukuk dersi vermiştir. İnsan hakları dersi vermiş oldu. Fakat ne acıdır ki özellikle batılı dostlarımızda uzun süre ‘tamam bir şeyler oldu Türkiye’de ama şunlara dikkat etseniz, darbe girişiminde bulunduğunu söylediğiniz kişiler ne durumda, önce seçilmiş hükümetin üyeleri, seçilmiş hükümetin Başbakanı, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanının sağlığı ne halde, milletin sağlığı ne durumda’ onu sor önce. 251 şehit verdi bu ülke o gece. Meclisimiz teröristler tarafından bombalandı. Siz hala neyin hesabını sormaya çalışıyorsunuz? Ama biz neyin peşinde olduğunuzun çok iyi farkındayız. Bu ülkeyi parçalayamayacaksınız. Bu ülkenin milletini birbirine düşüremeyeceksiniz. Bu olaylardan sonra ülkemizi ziyaret eden yabancı misafirlerimizden Meclis’e gidenler, Başbakanımızı ziyaret edenler, Cumhurbaşkanımızı ziyaret edenler, bizleri ziyaret edenlerin hepsi de Meclisimizdeki manzarayı, oradaki durumu görünce çok şaşırdılar. Hepsi de ülkelerine dönünce istisnasız şunları konuştu, ‘Türkiye’de yaşanan olay çok büyük bir felaketmiş gerçekten. Ama millet bunu önlemiş. Cumhurbaşkanı’nı, seçilmiş hükümetinin yanında yer alarak tarihinin ve geleceğinin yanında durarak bunu önlemiş. Ancak düşünün ki bizim parlamentolar bombalansaydı biz ne halde olurduk.’ İşte bu soruyu soruyorum. Eğer sizlerin parlamentoları bombalansaydı siz ne yapardınız? Bu sorunun cevabını kendiniz bulmalısınız” dedi.
Uzun zamandır beklenen yatırımları AK Parti belediyelerinin yaptığını belirten Uluslararası siyaset hakkında da görüşlerini belirten Bakan Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız, geçen hafta G-20 Zirvesi’ndeydi. Çin’de muhatapları ile bir araya geldi. 15 Temmuz gecesi ile ilgili bilgileri birinci elden bilgilendirmelerde bulundu. Tüm liderler artık 15 Temmuz’da Türkiye’de neyin yaşanmış olduğunu anlamış bulunuyorlar. FETÖ terör örgütünün tüm mensupları ile ilgili yaptığımız operasyonda uluslararası anlamdaki en üst işbirliğini beklemek de milletin ve bu milletin iradesini temsil eden bizlerin hakkı olmaktadır. Biz sizlerden teröre karşı bir ve beraber olmanızı istiyoruz. 1,5 ay önce böyle bir travma atlatan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için ’Bu travmayı atlatması uzun sürer’ şeklinde konuşuyorlardı. Suriye’de yaptığımız Fırat Kalkanı Harekatı tüm dünyaya bunun cevabını en açık şekilde iletmiştir. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman askerleri Suriye’de uluslararası haklarımız çerçevesinde DAİŞ, PYD, YPG teröristlerine karşı bütün duruşunu sergilemiştir. Koalisyon güçleri ile beraber DAİŞ’in ilerleyişini durdurmuştur ve onları Türkiye’nin hattının dışına atmıştır. Türk ordusunun nelere kadir olduğunu tüm dünya böylece şahit olmuş oldu.”
Bakan Kılıç, konuşmasını şu sözlerle bitirdi:
“Biz bunu müttefiklerimizle beraber uluslararası kurallar çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan böyle de vatanımızın hiçbir şekilde tehditler altında kalmasına izin verilmeyecektir. 3 milyon Suriyeli’yi de ağırlayan yine aziz Türk milleti olmuştur. Tüm vatandaşlarımıza bu duruşlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 7,5 milyon lira maliyetle Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin uğraşları ile hayat bulan Türbe-Kalaycılı Köprüsü’nü güle güle kullanın.”
Konuşmaların ardından köprünün açılışı protokol üyelerince yapıldı. Bakan Kılıç ve diğer konuşmacılar, 260 metre uzunluğundaki köprüden karşıya kadar yürüdüler. Kılıç, daha sonra başka bir programa katılmak için Bafra’dan ayrıldı.

Son Güncelleme: 08.09.2016 20:57
Anahtar Kelimeler:
SamsunBafraKöprü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.