banner388
banner390
banner410
banner408

1 yıl askerlik yaptı hayatının şokunu yaşadı

Giresunlu Orhan Arslan, Tunceli'de Jandarma Komando olarak vatani görevini yaptıktan sonra hayatının şokunu yaşadı. Arslan vatani görevini yaptıktan sonra başvuru yaptığı Jandarma Uzman Çavuşluğa sağlık yönetmeliğine göre elverişli olmadığı için kabul edilmedi. 

banner269

1 yıl askerlik yaptı hayatının şokunu yaşadı

Giresunlu Orhan Arslan, Tunceli'de Jandarma Komando olarak vatani görevini yaptıktan sonra hayatının şokunu yaşadı. Arslan vatani görevini yaptıktan sonra başvuru yaptığı Jandarma Uzman Çavuşluğa sağlık yönetmeliğine göre elverişli olmadığı için kabul edilmedi. 

04 Ağustos 2019 Pazar 11:08
1 yıl askerlik yaptı hayatının şokunu yaşadı

Giresun’un Piraziz ilçesinde yaşayan Orhan Arslan, 1 Şubat 2016 yılında tecilini bozdurup komando olarak askere gitmek istedi. Manisa’da acemi birliği görevini yapan Tunceli Ovacık Jandarma Komando Kalekolu'nda vatani görevini yerine getiren Arslan, tezkeresini aldıktan sonra başvuru yaptığı Jandarma Uzman Çavuşluk görevinden sağlık yönünden olumsuz bulunduğu için kabul görmediğini belirtti. 

Jandarma Komando olarak çok zor şartlarda vatan savunması görevini yerine getirdiğini belirten Orhan Arslan "1 Şubat 2016 yılında kendi isteğimle tecilimi bozdurarak vatani görevimi yapmak istedim. Manisa’da acemi birliğine katıldığım dönemde bir çok kez sağlık kontrolünden geçirildik. Burada askerliğe elverişsiz olan arkadaşlarımız çürüğe ayrıldı. Bense herhangi bir problem olmadan askerliğime devam ettim. 2 aylık acemilik eğitiminin ardından Tunceli Ovacık Kalekolu'nda vatani görevime devam ettim. Askerliğim bittikten sonra devletin önemli bir kurumundan davet alarak yaklaşık 4-5 aylık süreçte birçok mülakata ve sağlık kontrolüne girdim ancak sözlü mülakatta heyecanlanarak elenmek durumunda kaldım. Daha sonra vatana hizmet etmek adına Jandarma Uzman Çavuşluk başvurusu yaptım. Burada girdiğim tüm mülakatları geçtikten sonra sağlık kontrollerinde çene-diş yapısında uygun olmadığım belirtilerek askerliğe elverişsiz gösterildim. Trabzon, Giresun ve Samsun’da hastanelere giderek sözlü ifadelerde askerliğe elverişsiz bir durumum olmadığı belirtildi ancak toplanan heyette uygun raporu verilmedi" ifadelerini kullandı.

Baba Hamdi Arslan ise yaptığı açıklamada "Evladımın yaşadığı sıkıntıyı tabii ki aile olarak hep birlikte yaşadık ve büyük bir hayal kırıklığına uğradık. Günümüzde askerlikten kaçmak için çürük raporu alan gençler varken benim evladım tecilini bozdurarak vatani görevini yapmaya gitmiştir. Vatan aşkıyla yanıp tutuşan insanlarız biz. Askere gitmeden önce sivil ve askeri sağlık kurullarından geçiyor ancak sonrasında böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Ben buradan yetkililere özellikle de Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’a seslenmek istiyorum, bu ikili ve çelişkili durumu duymalarını ve gereken neyse onun yapılmasını arz ve talep ediyorum. Çok sıkıntılı süreçler yaşadık ülke olarak bizlerin, vatanımızın böyle vatan sevdalısı gençlere ihtiyacı var. Bu yaşanılan haksızlığı lütfen bir an önce çözsünler" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2019-08-04 12:22:00

Artik uzman çavus olmak için bile adamini bulacan. Hak hukuk yok torpil adam kayirma var. Eskiden fetöcü olmayan işe hiremezdi şimdi akp li olmayan ise giremiyor. Asgari ücretli işe bile torpil lazim. Durum vahim ama anlayacak kapasitemiz yok herseyle beraber aklimizida aldilar...

Misafir Avatar
akan 2019-08-04 16:00:47 @Murat

mühendisim, yüksek lisans yaptım, belge ve sertifikalarımlı aldım. asgari ücrete iş bulamıyorum 5 aydır.

Beğenmedim! (0)
Avatar
üzülüyorum ama.. 2019-08-05 09:34:54

Çene ve diş yapında sorun varsa askerlik yapıp yapmaman önemli değil kadrolu uzman asker olamazsın yönetmelik bu şekilde. bizde çok yaşadık arkadaşım sporcuydu fiziği kusursuzdu. omuzları birbirine simetri değil diye os*ruktan bi sebeple elediler çocuğu. gördüğüm kadarıyla bu arkadaşın dişlerinde de sorun var zaten.