banner388
banner390
banner410
banner408

1 milyon 72 bin vatandaş parasını bankada unuttu

TMSF, banka müşterilerine uyarı yaptı.

banner269

1 milyon 72 bin vatandaş parasını bankada unuttu

TMSF, banka müşterilerine uyarı yaptı.

21 Şubat 2020 Cuma 22:47
1 milyon 72 bin vatandaş parasını bankada unuttu

TMSF, vatandaşın parasını alması için hesaplarını kontrol etmesi çağrısında bulundu. Bankacılık Kanununun 62'nci maddesine göre, bankalar nezdinde hak sahipleri tarafından yapılan en son işlem, talep veya yazılı talimat tarihinden itibaren 10 yıl süreyle aranmayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar zaman aşımına uğruyor. Zaman aşımına uğrayan hesaplar ise gelir kaydedilmek üzere TMSF'ye devrediliyor.


TMSF'NİN SİTESİNDEN SORGULANABİLİYOR

Vatandaşlar, zaman aşımına uğrayan hesapları olup olmadığını e-devlet, TMSF'nin internet sitesi veya "https://zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/" linkinden sorgulayabiliyor.

240 MİLYON LİRA UNUTULDU

31 Aralık 2019 itibarıyla zaman aşımına uğrayan tutar yaklaşık 240 milyon lira oldu. 

Zaman aşımına uğrayan ve bankalar tarafından TMSF’ye ön bildirimi yapılan toplam hesap sayısı da 1 milyon 72 bin oldu.  Yetkililer, bankalar tarafından TMSF'ye yapılan söz konusu ön bildirim tutarı ve hesap adedinin, haziran ayının 15'ine kadar hak sahiplerinin hesaplarını kontrol etmelerini belirtti.

Kaynak: Kamupersoneli.net

Son Güncelleme: 21.02.2020 22:59
Anahtar Kelimeler:
SamsunBankaSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.