banner388

Zika aşısı maymunlarda tamam

Dünyaya büyük bir korku salan Zika virüsüne karşı uzmanların hız kesmeden yaptıkları çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Zika aşısı maymunlarda tamam

Dünyaya büyük bir korku salan Zika virüsüne karşı uzmanların hız kesmeden yaptıkları çalışmalar sonuç vermeye başladı.

07 Ağustos 2016 Pazar 19:20
Zika aşısı maymunlarda tamam

Uzmanlar tarafından Zika virüsüne karşı geliştirilen deneysel üç aşının, maymunlar üzerinde gerçekleştirilen deneylerde denekleri enfeksiyona karşı koruduğu belirlendi.
ABD'nin Boston eyaletindeki Beth Israel Deaconess Tıp Merkezi'nden Dr. Dan Barouch, maymunlar üzerinde gerçekleştirilen, biri geleneksel diğer ikisi modern aşılarla elde edilen başarının, kendilerini, güvenli ve etkili Zika aşısına bir adım daha yaklaştırdığını ifade etti.
Yapılan deneylerin sonuçları, Science dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, aşılardan biri, Walter Reed Askeri Araştırma Enstitüsünde, vücudun virüse karşı direnme gücünü artırmak için ölmüş bir Zika virüsü kullanılarak üretildi.
Çalışmalar sonucu elde edilen aşının, sekiz al yanaklı maymuna enjekte edilmesinden bir ay sonra maymunlara bağışıklık artırıcı aşı yapıldı, ek aşının uygulanmasından bir ay sonra da bir doz Zika virüsü verildi.
İlerleyen günlerde denek maymunların hiç birinin kanında Zika virüsüne rastlanmadığı saptandı. Yapılan deneyin sonunda yapılan aşıların sekiz maymunu enfeksiyona karşı tamamen koruduğu ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.