banner388

Zeytinyağının Faydaları Saymakla Bitmiyor

Ülkemizde en çok tüketilenler arasında alan zeytinyağı yemek yapımı haricinde cilde ve saça ayrıca tansiyona kadar tüm vücuda faydası vardır.

Zeytinyağının Faydaları Saymakla Bitmiyor

Ülkemizde en çok tüketilenler arasında alan zeytinyağı yemek yapımı haricinde cilde ve saça ayrıca tansiyona kadar tüm vücuda faydası vardır.

19 Ağustos 2016 Cuma 16:03
Zeytinyağının Faydaları Saymakla Bitmiyor

Ülkemizde en çok tüketilenler arasında alan zeytinyağı yemek yapımı haricinde cilde ve saça ayrıca tansiyona kadar tüm vücuda faydası vardır. Hücreleri yenileme özelliği olan bu yağın yararları saymakla bitmiyor. İçinde bulunan güçlü antioksidanlardan dolayı bütün uzmanların tavsiye ettiği zeytinyağı kansızlık, unutkanlık ve bağırsak kanserinin de önüne geçmekle birlikte ayrıca vücut nem dengesini de sağlıyor.

Faydaları hemen hissedilir

İçinde bulundurduğu zengin yağ asitleri ve antioksidanlar sayesinde zeytinyağını artık birçok marka ürünlerinde kullanıyor. Özellikle denizden ve güneşten etkilenen saçlar için bu yağ ile yapılan bakımın etkisi çok kolay görünüyor. Düzenli kullanıldığı taktirde saça parlaklık, yumuşaklık ve besleyicilik sağlar.

Kepeklerinizden kurtulmanıza yardımcı olur

Zeytinyağı kepek problemi yaşayanlar da nemlendirici etkisiyle bu problemini en az seviyeye indiriyor. Ilıyan zeytinyağını bir kaba aldıktan sonra tercihinize göre saçınıza güzel koku vermesi için karanfil yağı, biber yağı gibi uçucu yağlarda kullanabilirsiniz.
Zeytinyağının cilde faydası büyük
Cilt dostu olan zeytinyağı kozmetik üreticilerinin de gözdesi oldu. Birçok makyaj üretiminde kullanılan zeytinyağı cildin daha esnek yumuşak ve dirençli olmasını sağlıyor.İlk kullanımıyla yumuşaklığını hissettiren zeytinyağını yağlı ciltlere uygulandığında cildin daha fazla yağ salgılamasını sağlayabilir.Ayrıca ölü derilerinizden zeytinyağı ve şekeri karıştırıp yüzünüze sürerek peeling yapabilirsiniz.
 
 

Son Güncelleme: 19.08.2016 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.