banner388

Üzülmenin Faydaları

Evet yanlış okumadınız! Üzülmek faydalıdır, bakın neden...

Üzülmenin Faydaları

Evet yanlış okumadınız! Üzülmek faydalıdır, bakın neden...

28 Eylül 2016 Çarşamba 18:05
Üzülmenin Faydaları

Psikologlar, canımızın sıkkın olduğu o anların bile hayatımıza çok şey katabileceğini, sürekli olmaması halinde bazı durumlarda belli düzeyde üzgün hissetmenin kişiye çok fayda sağlayabileceğini söylüyor. 

İşte o faydalar:

1- Mutluyken çevremizde tesadüfi olarak gördüğümüz şeylerle ilgili onlara dikkatimizi verme ve sonradan onlarla ilgili detayları hatırlama gücümüzü zayıflarken, sıkıntılı bir ruh hali bunu arttırabiliyor. Yani üzüntü hafızayı güçlendiriyor.

2- Mutluyken doğal olarak o mutluluk hissinin hep devamını isteriz ve bu his bize şu mesajı verir, şu anda güvenli ve hep alışık olduğun bir ortamdasın ve bir şeyi değiştirmek istediğinde çok az çaba sarfetmen yeterli, herşey yolunda mesajı verir. Buna karşın üzüntü hissi hafif bir alarm sinyali gibidir, çevremizde bulunan bir zorlukla başa çıkabilmemiz için bizi daha çok çaba harcamaya ve daha fazla motive olmaya sevk eder, durumu düzeltmeye yönelik bir enerji ortaya çıkartır, yani üzüntü motivasyonumuzun artmasına yardımcı olur.

3-  Mutluyken daha özgüvenli, daha iddialı ve daha yetenekli iletişim kurup, daha çok tebessüm ederiz ve üzgün insanlara kıyasla daha sempatik olarak algılanırız.Ancak daha temkinli, daha az iddialı ve daha özenli bir iletişim şeklinin gerektiği durumlarda, üzgün bir ruh hali daha çok işe yarayabilir. Üzgün insanlar adil olma konusunda daha dikkatli davranırlar, yani üzüntü daha iyi iletişim kurmamızı sağlar.

4- Mutluyken, tanıdık gelen şeyi doğru olarak görme eğilimimiz artarken üzgünken ise mantıksal hatalar yapmaya daha az meyilli olup, tanık olduğumuz olayı anlatırken daha az yanlış yaparız, yani üzülmek muhakeme gücümüzü artırıyor.


 

Son Güncelleme: 28.09.2016 18:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.