banner388

Tuvalet Nasıl Yapılmalı?

İkinci bir beyin olarak isim verilen bağırsaklar vücudumuzun en önemli organlarından biri.

Tuvalet Nasıl Yapılmalı?

İkinci bir beyin olarak isim verilen bağırsaklar vücudumuzun en önemli organlarından biri.

05 Ağustos 2016 Cuma 09:43
Tuvalet Nasıl Yapılmalı?

İkinci bir beyin olarak isim verilen bağırsaklarda bulunan faydalı bakterilerin azalması insanlarda depresyona girmelerine hatta bunun yanında da insanlar üzerinde birçok zihinsel hastalığa davetiye çıkarması da söz konusu olarak belirtilmekte.
Uzmanlara göre tuvalet biçiminin en sağlıklı olanı alaturka diye tanımladığımız tuvalet biçimidir. Bağırsakların var olan şekli nedeniyle dizlerimizin üzerine çökerek tuvalet yapmak kabızlık sorununa da çare olduğu ifade edilmekte.
Ayrıca çömelerek tuvaletini yapmak hemoroidin de önüne geçmeye yardımcı oluyor. Çünkü uzmanlara göre hemoroidin nedenlerinden bir tanesi bu. 
Peki tuvalet yapma şeklinin sağlığa ne gibi etkisi var?

BAĞIRSAK ÇEVRESİNDEKİ KASLAR GEVŞİYOR

Bağırsağın etrafında yer alan puborektal isimli kasın bulunması buna neden olarak gösterilmekte. Eğer ayaklarınızı karnınıza doğru çekilmiş bir biçimde tuvaletinizi yaparsanız bu puborektal kasları gevşer ve dışkı kolay atılır. Bunun yanında eğilerek tuvalet yapmak hemoroide de faydalı. Uzmanların belirtmelerine göre hemoroidin nedenlerinden bir tanesi de bu.
 

Son Güncelleme: 05.08.2016 10:12
Anahtar Kelimeler:
BağırsakHemoroidKas
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.