banner388
banner390
banner410
banner408

Türkiye Yaşlanıyor

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Türkiye’nin yaşlı nüfus oranının yükseldiğini ve çok yaşlı nüfuslu ülkeler arasında yer alabileceğini söyledi. 

banner269

Türkiye Yaşlanıyor

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Türkiye’nin yaşlı nüfus oranının yükseldiğini ve çok yaşlı nüfuslu ülkeler arasında yer alabileceğini söyledi. 

30 Eylül 2016 Cuma 09:52
Türkiye Yaşlanıyor

"1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" nedeniyle açıklamada bulunan Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “21. yüzyılda artık insanlar daha uzun yaşamakta, doğum oranları azalmakta ve yaşlı nüfus sayısal olarak artmaktadır. Bu nedenle yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak kabul edilmiştir. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde yaşlı nüfus 2014 yılında 6 milyon olup yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 8 olmuştur. Yaşlı nüfus oranının 2023 yılında yüzde 10.2’ye, 2050 yılında ise yüzde 20.8’e yükseleceği tahmin ediliyor bu da ‘çok yaşlı’ nüfuslu ülkeler arasında yer alacağımızın bir işareti olarak değerlendirilmektedir” dedi.

Yaşlıların toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevleri olduğunu belirten Kasapoğlu, “Nüfusun yaşlanması sağlıktan, sosyal güvenliğe, çevreye, iş olanaklarına, sosyal kültürel faaliyetlere ve aile hayatına kadar toplumun tüm yönlerini etkiler, bu nedenle de bakanlığımız çalışma planlarında yaşlılık ve sağlık hizmetlerinin düzenlenmesine özel önem verilmektedir. İnsanlarda görülen pek çok hastalık ilerleyen yaşla birlikte artıyor, yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için bu sağlık sorunlarından korunmak gereklidir. Korunmak için de yeterli ve dengeli beslenme, doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma, alkol ve sigara kullanımından uzak durmaktır. Bu kurallara uyulması durumunda yaşlanma ile ortaya çıkabilecek olan önemli sağlık sorunlarından başarılı şekilde korunmak mümkün olacaktır, her yeni güne yaşlanmak için değil, sağlıklı yaşamak için başlayın.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.09.2016 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.