banner388

Türkiye'de günlük vaka sayısı 30 bine dayandı! Bu hızlı artış 3 nedene bağlandı

Türkiye'de vaka sayısı gün geçtikçe hızla artıyor. Günlük vaka sayısı 30 bine dayanırken uzmanlar hızlı artışı 3 neden bağlıyor. 

Türkiye'de günlük vaka sayısı 30 bine dayandı! Bu hızlı artış 3 nedene bağlandı

Türkiye'de vaka sayısı gün geçtikçe hızla artıyor. Günlük vaka sayısı 30 bine dayanırken uzmanlar hızlı artışı 3 neden bağlıyor. 

17 Eylül 2021 Cuma 10:40
Türkiye'de günlük vaka sayısı 30 bine dayandı! Bu hızlı artış 3 nedene bağlandı

Türkiye'de günde yaklaşık 350 bin korona virüs testi yapılırken dün vaka sayısı 28 binin üzerinde görüldü. Uzmanlarş ehirler arası seyahat, konser, sinema, tiyatro, okul gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımda zorunlu kılınan PCR testleri, tatil dönüşleri ve eğitim-öğretimin başlamasının hızlı yükselişte etkili olduğunu ifade ediyor.

ZORUNLU TESTLER VAKALARI TESPİT EDİYOR

Koronavirüs salgını kapsamında hızla artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için belli alanlarda PCR testi uygulaması bir hafta önce başlamıştı. Şehirler arası seyahat, konser, sinema, tiyatro, okul gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi isteniyor. Hiçbir semptom belirtisi olmayan kişilerin test yaptırmasıyla belli oranda vaka yakalandığı ifade ediliyor.

TATİLCİLERİN DÖNÜŞÜ VAKALARI ARTIRDI

Uzun bir tatili memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren milyonlarca vatandaşın yaşadıkları illere geri dönüşleriyle beraber hastaneye yatışlarda gözle görülür bir artış yaşandı. Delta varyantının çok hızlı bulaşması ile birlikte aşılarını tamamlamayan kişiler ile aşısız kişiler vakaların artmasına sebep oldu. 30 binlere dayanan vaka sayısında varyantların da önemli derecede etkisi oldu.

ÇOCUKLARDA ENFEKSİYON GÖRÜLME ORANI ARTTI

Tatil dönüşünde artan vakalar, okulların açılması ile beraber sayıyı daha da yükseltti. Son dönemde Delta varyantı ile birlikte çocuklarda da enfeksiyon görülme oranının daha arttığı ifade ediliyor. Çocukların da hastaneye yatacak kadar ağır seyrettiği vakalar yaşandığı belirtiliyor. Yeni Şafak'ın haberine göre okullarda, yapılacak PCR taramasıyla çocuklarda enfeksiyon belirtisinin ne kadar olduğu tespit edilecek. Bu çalışma ile hastalık belirtisi olmayan çocukların da tespit edilmesi öngörülüyor.

ÇOK HIZLI ŞEKİLDE BULAŞIYOR

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, "Aşılama, enfeksiyonu kontrol edecek seviyede değil. Delta varyantı aşısızlar arasında çok hızlı bir şekilde bulaşıyor. Yoğun bakımlarda yatan hasta sayısı da artıyor. Ek yoğun bakım yatağı açılmaya başlandı. Aşı büyük avantaj. Bağışıklık sistemi aşı ile virüsü önceden tanıyor. Varyantlar ne kadar değişirse değişsin aşısız olanlara göre aşılılar büyük avantajlı" dedi.

Kaynak: Haberler.COM

Anahtar Kelimeler:
Korona VirüsVaka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dasdsadas 2021-09-17 13:00:47

"Bağışıklık sistemi aşı ile virüsü önceden tanıyor" maşAllah sanki insanı sen yarattında, tıp bağışıklık sisteminin nasıl çalıştığını çözebildide, bu kadar net yazıyorsunuz, hemde gelişmemiş hala gelişmekde olan orta dünya, muz cumhuriyetlerinden 1 tık iyi bir ülkede!! bu ülkede adalet olsaydı, sırf bu beyanınızdan ötürü ağır yargılanırdınız!!! da işte burası, torpilin hırsızlığın suçun gırla gezdiği muzcumhuriyetinden 1 tık hallice bir ülke..

Avatar
Kemal T. 2021-09-17 11:20:40

Kimseye hikaye anlatmayın sebebi okullar değil sebebi aşı olanların semptomları hafif geçtiği için test yaptırmadıkları için pozitif olmalarına rağmen toplum arasında dolaşması. Ben çift doz aşılı olduğum halde hafif bir grip gibi belirti hissettim erinmedim gittim test yaptırdım ve pozitif çıktım. Ben gittiğim için şu anda karantinadayım ama pozitif olduğu halde toplum arasına karışanlar bunun baş nedenidir. Üsteli bir de maske kullanımı iyice gevşedi kamu kurumlarına bile vatandaşlar maskesiz gezmeye başladı.