banner388

Tam kapanmamı geliyor?

Fahrettin Koca AK Parti MYK toplantısı sonrası gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tam kapanmamı geliyor?

Fahrettin Koca AK Parti MYK toplantısı sonrası gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

30 Kasım 2021 Salı 22:36
Tam kapanmamı geliyor?

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, omicron varyantı, sağlıkçı ataması, ek tedbirler ve yerli aşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'de şu anda vaka görülmedi. Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor. Dün Uğur Hoca'yla görüştüm. 1-2 hafta içinde MRNA aşısının yeni varyant üzerindeki etkinliğini açıklayacaklar. Yeni bir aşı içeriğine ihtiyaç olup olmadığı belli olacak" dedi. Yeni varyant için henüz ilave tedbire gerek olmadığına işaret eden Koca, "Bir kapatma düşünmüyoruz" ifadelerini kullandı

Koca omicron varyantı ile ilgili  "Bulaşıcılığı deltadan daha yüksek ama sürveyans daha düşük bile olabilir ama birkaç hafta içinde netleşir" dedi.

TURKOVAC

Koca yerli aşı ile ilgili "Yıl bitmeden aralık ortasında bekliyoruz. 250 bin dozun bugün dolumu bitti" dedi.

Molnupiravir ilacına ilişkin Koca, "Molnupiravir dediğim şekilde yerli üretimi olacak, 3-4 firma bu anlamda müracaatını yaptı. Benim '30-35 kat oranında ucuz olacak' dediğim rakamdan daha ucuz olacak muhtemelen belki 50 kat oranında ucuz olacak. Vatandaşımıza ücretsiz olacak." bilgisini verdi.

3600 EK GÖSTERGE GELECEK Mİ?

Fahrettin Koca sağlık çalışanlarına yeni bir müjdenin yolda olduğunu belirterek, "Sağlık çalışanları ile ilgili görüşmeler yoğun, birkaç gün içinde önemli, hepimizi sevindirecek gelişmeler olacak." yanıtını verdi.

Anahtar Kelimeler:
Fahrettin KocaTam Kapanma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aşı Niyeki Ozaman 2021-11-30 23:25:24

Eğer bir daha tam kapanma olursa bir daha aşı olmaya hiç gerek kobaymıyız hem aşı ol hem kapan milleti aptal yerine koyuyorlar.

Misafir Avatar
nihatşahinyozgatAYNENDOGRUA 2021-12-01 16:34:05 @Aşı Niyeki Ozaman

AVRUPANINOYUNUDEMİYORKOCADAYOKKAPANMABİLMEMNESENÜLKENİDOGRUYÖNETÖNCE

Beğenmedim! (0)