banner388

Süt sağlıklı kemik yapısının kaynağı

Samsun Zootekni Derneği Başkanı Prof. Dr. Engin Öztürk, 21 Mayıs “Dünya Süt Günü” kapsamında yaptığı konuşmada sütün kemik yapısı için önemini dile getirdi.

Süt sağlıklı kemik yapısının kaynağı

Samsun Zootekni Derneği Başkanı Prof. Dr. Engin Öztürk, 21 Mayıs “Dünya Süt Günü” kapsamında yaptığı konuşmada sütün kemik yapısı için önemini dile getirdi.

16 Mayıs 2017 Salı 17:56
Süt sağlıklı kemik yapısının kaynağı

Samsun Zootekni Derneği Başkanı Prof. Dr. Engin Öztürk sütün faydaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Süt, çocuklarda ve yaşlılarda sağlıklı bir kemik yapısının oluşumunun en önemli kaynaklarından birisidir” ifadelerini kullandı.

Zootekni Derneği Başkanı Prof. Dr. Engin Öztürk, 21 Mayıs “Dünya Süt Günü” ile ilgili yaptığı konuşmada, “Her yaştaki insan yaşamının vazgeçilmez besin kaynağı olan süt, sağladığı proteinler yanında önemli bir mineral kaynağı olması nedeniyle çocuklarda ve yaşlılarda sağlıklı bir kemik yapısının oluşumunun en önemli kaynaklarından birisidir. Beslenmedeki önemi herkes tarafından tartışmasız kabul edilen sütün yeterince tüketilmediği, bu nedenle ülkemizde üretim fazlası olduğu izlenimi verilmeye çalışıldığı bilinmektedir. Oysaki içme sütü tüketimimizin gelişmiş Avrupa ülkelerinin yüzde 4’ü kadar olduğu gerçeği açık bir şekilde karşımızda durmaktadır. Tüketim yetersizliğine bağlı olan fiyat düşüklüğü de üreticinin ve sektörde olan kişilerin bu konudaki sorunlarının artmasına neden olmakta ve hatta et sektörüne de olumsuz yansımaktadır. Üretim ve tüketimdeki her türlü soruna rağmen toplumdaki bilinçlenmenin arttırılması, süt üretim miktarı ve kalitesinin her geçen gün iyileştirilmesi, süt ile ilgili spekülasyonların son bularak üretici ve tüketiciyi doğru bilinçlendirmenin gerekliliği ve ayrıca sürdürülebilir bir fiyat politikasının hayata geçirilmesi sektördeki tüm paydaşların ortak amacı olmalıdır. Süt ile ilgili toplumu bilinçlendirmek ve tüketimin artmasını teşvik etmek amacıyla, Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF), 1956 yılında bütün üye ülkelerde her yıl 21 Mayıs tarihini ‘Dünya Süt Günü’ olarak kutlanması kararı almıştır. Bu karar 1991yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da kabul edildiği için 21 Mayıs tarihi ülkemizde de süt günü olarak kutlanmaktadır” dedi.


Prof. Dr. Öztürk, Dünya Süt Günü’nün açlık çeken ülkelerdeki çocukların sorunlarının çözülmesine vesile olmasını diledi.

Anahtar Kelimeler:
Süt
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.