banner388

Sperm Kalitesini Artıran Besinler

Bu 10 besin, sperm kalitesini ve aynı zamanda sayılarınıda artırıyor. B1, A ve C vitaminleri vücudun sperm üretmesini desteklemektedir.

Sperm Kalitesini Artıran Besinler

Bu 10 besin, sperm kalitesini ve aynı zamanda sayılarınıda artırıyor. B1, A ve C vitaminleri vücudun sperm üretmesini desteklemektedir.

30 Temmuz 2016 Cumartesi 14:49
Sperm Kalitesini Artıran Besinler

1. Muz 
Bu meyvenin içerisinde bulunan çok nadir bir enzim seks hormonunu düzenliyor. Ayrıca içerisindeki B1, A ve C vitamini vücudun sperm üretmesini desteklemektedir.

2. Ginseng 
Ginsengin libidoyu, cinsel performans esnasında testislere giden kan akışını desteklediği bilinmektedir. Sertleşme problemi olan 45 erkek ile yapılmış olan araştırmalarda, 16 hafta süre ile ginseng içeren beslenmeye devam edildi. Bunun sonucunda erkeklerin %60'ında sertleşme probleminin azaltığı görüldü.

3. Kuşkonmaz 
Bu küçük sebze bol miktarda C vitamini içermekte. İçerisindeki C vitamini spermlerin oksitlenmesini engelleyerek testislerdeki hücreleri korumakta. Ayrıca C vitamini vücudunuzun hastalıklarla uğraşması yerine sperm üretimine odaklanmaktadır.

4. Avokado 
Avokado E ile B6 vitamini ve aynı zamanda bol miktarda folik asit içerdiği için spermlerin yumurtaya nüfuz ettiği esnada daha güçlü olmalarını sağlar.

5. Sarımsak 
Günlük hayatta çok fazla tükettiğimiz sarımsak kan akışını hızlandırıyor. İçerisindeki "allicin" maddesi ise cinsel organlara taşınan kanı hızlandırıp, sperm kalitesini artırıyor.

6. Kırmızı et 
İçerisinde bol miktarda çinko bulunan kırmızı et aynı zamanda spermlerin dayanıklılığını da artırmaktadır.

7. Ceviz 
Cevizin içerisinde bulunan arganin maddesi sperm üretilmesini destekleyerek, semen hacmini de artırmakta. Ayrıca Omega-3 deposu da olan bu besin penise giden  kan akışını da hızlandırıyor.

8. Siyah çikolata 
Siyah çikolata sperm sayısını 2 katına çıkartmaktadır. Siyah çikolata sperm sayısını artırmada bir aminoasit içerdiği olarak bilinmektedir.  Günde bir kez düzenli olarak siyah çikolata tüketen erkeklerin çok daha güçlü orgazm yaşadığı da bilinmektedir.

9. İstiridye 
Afrodizyak etkisi olduğu bilinen istiridye hem çinko deposunu hemde sperm sayısını arttırıcı özelliğe sahip. Sperm üretimini arttırıp aynı zamanda spermdeki hasarıda tedavi ettiği de bilinmektedir.

10. Nar 
En çok sevilen yiyecekler arasında yer alan narın neredeyse bütün herseye iyi geldiğini hepimiz biliyoruz. Peki, narın içinde bulunan maddelerin spermleri büyük ölçüde güçlendirdiğini biliyormuydunuz?

Son Güncelleme: 30.07.2016 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.