banner388

Soğuk Havada Üşümüyorsanız Bu Habere Dikkat

Bazen iyi gibi gözüken şeyler bizler için yanıltıcı durum oluşturabilir

Soğuk Havada Üşümüyorsanız Bu Habere Dikkat

Bazen iyi gibi gözüken şeyler bizler için yanıltıcı durum oluşturabilir

03 Ocak 2017 Salı 11:16
Soğuk Havada Üşümüyorsanız Bu Habere Dikkat

Kimi insanlar soğuk havalarda üşümediklerinden kendileri için tedirginlik oluşturacak durumun olmadığını düşünürler. Fakat bu düşünce şekli uzmanlara göre doğru değil.

Zehirli guatr hastalığına dikkat

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Saydam bu durumla ilgili önemli bir duruma değindi.  Zehirli guatr hastalığının en önemli belirtilerinden soğuk havalarda üşümemek olduğunu söyleyerek vatandaşları bu konuda uyardı. Mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu belirten Saydam ‘’Zehirli guatr hastalığında genellikle troid bezi fazla hormon salgılar. Bunun sonucunda kişide çeşitli belirtiler görülür. Ciddi bir hastalıktır. Tedavi edilmezse kemikleri eritir ve kalbi yorar.’’dedi

Kadınlarda görülme olasılığı erkeklere göre daha fazla

Kadınların daha fazla risk altında olduğuna dikkat çekilirken en önemli belirtilerinin sıcaklığa tahammülsüzlük ve terleme olduğunu söyleniyor. İlaç tedavisinin çözüm olamayacağını ve  insanların  iştahlıysa ve kilo kaybediyorsa bu hastalığa yakalanma riskinin oldukça fazla olabileceğine değiniliyor.
 
 

Son Güncelleme: 03.01.2017 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.