banner388

Selfie, yüz bölgesindeki estetik ameliyatlarını arttı

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Selfie modasının yüz bölgesindeki estetik ameliyatlarını arttıdı" dedi.

Selfie, yüz bölgesindeki estetik ameliyatlarını arttı

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, "Selfie modasının yüz bölgesindeki estetik ameliyatlarını arttıdı" dedi.

25 Nisan 2017 Salı 12:10
Selfie, yüz bölgesindeki estetik ameliyatlarını arttı

Sağlık Haber - Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, selfie çekimlerinin artmasıyla yüz bölgesindeki estetik ameliyatlarını arttığını söyledi. Doç. Dr. Hayati Akbaş yaptığı açıklamada, "Selfielerin artması ile beraber özellikle yüz bölgesi estetik operasyonlarında çok bariz bir artış oldu. İnsanların ameliyat kararı vermesinde artık o fotoğrafların çok büyük bir katkısının olduğunu görüyoruz" diye konuştu.


Son yıllar selfie akımının yaygınlaşmasıyla estetik ameliyatlarında ciddi bir artış oldu. İnsanların en güzel şekilde fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmak istediklerini belirten Akbaş, "Çekilen bu selfielerin şöyle bir özelliği var, hangi açıdan çektiğinize göre sizin burnunuzu farklı bir şekilde gösteriyor ve var olan bir kusuru da abartarak gösteriyor. Çünkü arkadaki ışığı ve açıyı çok ayarlama şansınız yok. Sadece iki elinizle belli açılardan çekebiliyorsunuz. Normalde fark edilmeyen, kusur gibi görülmeyen bir kusurunuz direk olarak göze daha büyük ve artmış olarak gözüküyor. Bazı insanlara dikkat edin, sürekli paylaşım sitelerinde paylaştıkları selfie fotoğrafları hep aynı açıdandır. Çünkü sadece o açı ile o kusuru gizleyebiliyorlar. Diğer açıdan çektiklerinde o kusur çok bariz bir hale geliyor. Bize ameliyat için gelen hastalarımız özellikle neden ameliyat olmak istediklerini sorduğumuzda, nedir rahatsız eden diye sorduğumuzda en önemli sebeplerden birisi de ameliyat kararında 'Hocam selfiede çok kötü çıkıyorum' cevabı oldu. Bence psikologların da incelemesi gereken bir durum. Son yıllarda bütün estetik cerrahlar kendi aramızda da konuşuyoruz, herkesin ortak yargısı selflerin artması ile beraber özellikle yüz bölgesi estetik operasyonlarında çok bariz çok belirgin bir artış olduğu." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.