banner388
banner390
banner410
banner408

Samsunlu Bakan, sağlıkta çığır açacak

Samsunlu Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, sağlıkta çığır açacak bir projenin müjdesini verdi.

banner269

Samsunlu Bakan, sağlıkta çığır açacak

Samsunlu Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, sağlıkta çığır açacak bir projenin müjdesini verdi.

23 Kasım 2017 Perşembe 11:11
Samsunlu Bakan, sağlıkta çığır açacak

Samsun haber - Samsunlu olan Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) özel sohbetinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bakan Demircan, ilk olarak sağlıkta 8 bin yeni sözleşmeli atama yapılacağını söyledi.

"UZMAN AÇIĞI VAR"

Esnek modele geçileceğini belirten Demircan, "Türkiye’nin hem pratisyen hem uzman açığı var. Pratisyen hekim açığı önümüzdeki 5 yılda kapanacak gibi görünüyor. Ama uzman açığı devam edecek. O zaman ne yapmak lazım? Mevcut hekim potansiyelimizi en verimli şekilde kullanmamız lazım. İkincisi yetişmiş elemanlarımız var onları da azami ölçüde milletin hizmetine sunabilmeliyiz. Mevcut modelle bu istediğimiz ölçüde olmuyor. Yeni bir model üretmemiz lazım. Tam gün yasası değil, yeni bir model üzerinde çalışalım istedik ve üzerinde tartışılmasını istiyoruz taraflar görüşlerini söylesin doğru bir tarafa varalım. Yeni çalışmaya, ‘esnek çalışma’ diyebiliriz" dedi.

"TÜRKİYE GEÇMİŞTE DURMUYOR"

Yeni şartlara yeni çözümler arandığını vurgulayan Demircan, "Hekim açığımız var mı kardeşim? Var bu hekim açığını nasıl kapatacaksınız? Ya yeni hekim yetiştireceksiniz uzman açığını kapatmak için, buna 15-20 yıl gerekiyor ya da mevcuda en verimli şekilde çalışma imkanı sunacaksınız. İşte tartıştığımız bu. Her çözüm kendi şartları içinde değerlendirilir. Geçmişteki tam gün çözümü kendi şartları içinde değerlendirilir. Türkiye geçmişte durmuyor ki, şartlar değişiyor. Yeni gelişen şartlara göre yeni çözümler arıyoruz. Yaptığı işin mali karşılığını elbette herkes alacak" diye konuştu.

PASTADAN PAY ALACAK

Türkiye sağlık turizmi pastasından pay alması gerektiğine dikkat çeken Demircan, "2016 sonu itibarıyla 30 milyon sağlık turisti aracılığı ile 500 milyar dolar harcanmış. 2025’lere doğru bu 1,5 trilyon dolar olarak öngörülüyor. Bir sağlık turisti ortalama 15-16 bin dolar harcıyor. İmkanımız var, hastanelerimizin standardı yüksek, eğitimimiz yüksek. Niye biz bu pastadan pay almayalım? Türkiye, 2016’da 2 milyar dolara yakın bir pay aldı" şeklinde ifade etti.

ÇIĞIR AÇACAK PROJE

Ambulans Vagon projesini açıklayan Bakan Demircan, "Sağlık turizmi kapsamında hastalar, Avrupa, Ortadoğu’dan geliyor, Orta Asya’dan gelmeler başladı. Yeni bir projemiz var. Tren hattı açıldı, ambulans vagon koyacağız buraya. 250 km. hızla gidecek o tren. Bakü’den, Tiflis’ten hasta getirdiğini düşün. İhtiyaç olduğunda bunu kullanacak. Erzurum olur, Ankara olur, İstanbul olur hasta getirecek" şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan son olarak şunları söyledi, "Türkiye sağlık turizminden 2023 yılı için 20 milyar dolar pay almayı hedefliyor. Diğer taraftan Türkiye’nin şu anda yabancı ülkelere sunabileceği ‘know how’ı var. Sağlık yönetim bilgisi var. 15 yıldır sağlık konusunda sağladığımız önemli bir başarı var” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 24.11.2017 09:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.