banner388

Sakal ve bıyık ekimi kimlere uygulanır? Resul Yüksek bilgilendirdi

Hair Trans Saç, Sakal, Bıyık ve Kaş Ekim birimi Koordinatörü Resul Yüksek sakal ve bıyık ekiminin kimlere uygulanabileceği konusunda açıklamalarda bulundu. 

Sakal ve bıyık ekimi kimlere uygulanır? Resul Yüksek bilgilendirdi

Hair Trans Saç, Sakal, Bıyık ve Kaş Ekim birimi Koordinatörü Resul Yüksek sakal ve bıyık ekiminin kimlere uygulanabileceği konusunda açıklamalarda bulundu. 

12 Ağustos 2020 Çarşamba 15:09
Sakal ve bıyık ekimi kimlere uygulanır? Resul Yüksek bilgilendirdi

Yurt içi ve yurt dışından birçok misafirin tercih ettiği Hair Trans kaş ekimi konusunda da profesyonel ekibi ile çalışmalarını sürdürüyor. Sakal ve bıyık ekimi hakkında bilinmesi gerekenler konusunda Koordinatör Resul Yüksek açıklamada bulundu. 

Resul Yüksek sakal ve bıyık ekimi aşamalarını şu şekilde belirtti:

FUE Sakal Ekimi ve Bıyık Ekimi

Sakal ekiminde saç ekimine benzer Mikro FUE yöntemi uygulanır. Kafanın arka kısmında kalan iki kulak arasındaki saçlı alandan saç kökleri tek tek alınarak sakalın olmadığı bölgeye ekilir. Lokal anestezi altında yapılan ameliyatta ciddi bir ağrı ya da sızı gözlenmez, operasyon sonrası süreçte de herhangi bir yara veya dikiş izi kalmaz.

Sakal Ekimi ve Bıyık Ekiminin Aşamaları:

Konsültasyon: Ekim işlemi diğer bütün ekim operasyonlarda olduğu gibi doktor muayenesi ile başlamaktadır. Bu muayene sırasında iki önemli nokta dikkate alınmaktadır. İlk olarak ekim istenilen bölgenin ihtiyacı tespit edilmekte, ikinci olarak donör bölgeden kaç greft alım yapılabileceği değerlendirilmektedir.

Operasyon: Operasyon sırasında sakalların büyüme yönü dikkate alınarak ekim gerçekleştirilmektedir. Operasyon iki temel bölümden meydana gelir. Önce donör bölgeden köklerin alınır ve sonrasında ihtiyaç duyulan bölgeye saç kökleri ekilir.

Pansuman: Operasyondan sonraki gün pansuman uygulanmaktadır. Klinikten ayrılmadan önce ekim sonrası dikkat edilmesi gerekenler ve yıkama işleminin nasıl yapılacağı gösterilecektir.

Sonuç ve İyileşme: Bir hafta sonra ekim yapılan alan doğal görünüme kavuşur, alım yapılan bölgenin iyileşmesi ve önceki görünümüne kavuşması için de 10 gün geçmesi gerekir. Sakal ve bıyık ekimi sonrasında saç ekimi sonrası talimatlarını uygulamak mümkündür. Altı ay sonra ekilen sakal ya da bıyık beklenen sonuca ulaşmaya başlar, 12-18 ay içinde de nihai sonuç görülür.

Sakal Ekimi ve Bıyık Ekimi Operasyonu Kimlere Yapılır?

Testosterona bağlı olarak sakal ve bıyık kaybı yaşayanlara, donör bölgesi de yeterli olduğunda sakal ekimi ve/veya bıyık ekimi yapılabilir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.