banner388

Sağlıkta Yeni Dönem

Başbakan Binali Yıldırım, yapılacak yeni düzenlemelerle sağlıkta yeni bir döneme geçileceğini bildirdi.

Sağlıkta Yeni Dönem

Başbakan Binali Yıldırım, yapılacak yeni düzenlemelerle sağlıkta yeni bir döneme geçileceğini bildirdi.

12 Temmuz 2016 Salı 15:04
Sağlıkta Yeni Dönem

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında  AK Parti döneminde sağlıkta bir devrim yaşandığının altını çizerek, "Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleri yapıyoruz. İçinde otelleri hastaneleri olan bir kasabayı andıracak bu hastaneler.Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanacak hizmete alınacak bu yıl" dedi.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık AK Parti iktidarının başarı öykülerinden bir tanesidir. AK Parti sağlıkta büyük bir değişim geliştirdi. Türk modeli artık tüm SAĞLIKdünyanın merak ettiği bir sistem haline geldi.AK Parti iktidarında devlet hastaneleri millet hastaneleri haline geldi.Vatandaş hastaneye, doktora kavuştu, istediği tedaviyi gördü. 810 tane yeni hastane ve ek bina yaptık. Bin 775'i ilk basamak sağlık kuruluşu olmak üzere 2 bin 585 sağlık tesisini hizmete aldık. Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleri yapıyoruz. İçinde otelleri hastaneleri olan bir kasabayı andıracak bu hastaneler.Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanacak hizmete alınacak bu yıl. AK Parti iktidarı döneminde başlattığımız evde sağlık hizmetini devam ettiriyoruz. Kan lazım olduğunda hasta yakınlarından temin edilmesi şarttı. Bu ihtiyaç gönüllüler tarafından tüm hastaneler tarafından sağlanıyor. Organ Nakli Birliği oluşturuldu. Organ nakli 4 bin 552'ye ulaştı. İlaç politikamız, bütün engelleri kaldırdı. Herkesin ilaçlara serbestçe ulaşımını sağladı. Eczane bulunmayan kırsal yerlerde ilaç erişimi için mobil eczane uygulamasını başlattık. 2002 yılında bir antibiyotik için 63 lira ödeniyordu, şimdi 9 lira ödeniyor. Ne kadar çok soymuşlar bu milleti. Dün bir arkdaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Acil servislere bayramda vatandaşlar gidiyorlarmış. Ne için gidiyorlarmış biliyor musunuz? Kız bakmaya gidiyorlarmış.Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını, kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar, oralara yuvalar kurmak için ziyaretler yapıyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu"

Son Güncelleme: 12.07.2016 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yücel güney 2016-07-13 06:28:09

Bu başkan nerde yaşıyor merak ediyorum