banner388
banner390
banner410
banner408

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 2. dalga açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleşen bilim kurulu toplantısı sonrası Koronavirüs ile ilgil, açıklamalarda bulundu.

banner269

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 2. dalga açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle gerçekleşen bilim kurulu toplantısı sonrası Koronavirüs ile ilgil, açıklamalarda bulundu.

20 Mayıs 2020 Çarşamba 22:58
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 2. dalga açıklaması

"İKİNCİ DALGA RİSKİ ŞU DÖNEMDE YOK AMA..."

İkinci dalgaya işaret eden Koca: "İkinci dalga riski şu dönemde düşünmüyoruz. Özellikle sokağa çıkma yasağının olduğu günler sonrası bir yoğunluk oluşmuş olmasının etkisini görüyoruz. Bunu da sonuçlardan takip ediyor olmalısınız. Pazartesi günü 1100 rakamlarına kadar düştü, 1800,2200'lere kadar yükselen, bir önceki haftanın sonucuydu. Ama bu kontrollü bir dönem oldu. Şimdi tekrar aşağı düşüş söz konusu, bugün veya yarın daha aşağı düşeceğini görüyoruz. Dolayısıyla bu hareketliliğin kontrollü olması gerekiyor. Dışarıda hareketlilik olabilir ama, maske ve mesafeye bu anlamda hassasiyet gösterirsek kontrolün bize ciddi katkısı olacak.  Kontrolü elden bırakmamamız gerekiyor. Kurallara uyarsak 2. bir dalga beklemiyoruz. Kuralları özellikle uygulama noktasında hassasiyet gösterirsek 2. dalga söz konusu olmaz. Amna,  tüm dünya, Eylül-Ekim gibi benzer bir durumun olup olmayacağı noktasında bir gündem içinde. Bu anlamda doğrusu bilim kurulu aktif şekilde devrede, olabilecek tedbirleri alma noktasında tecrübeli olduğumuzu , endişe etmememiz gerektiğini , sadece uyarılarımız konusunda gereken hassasiyeti göstermesini istiyoruz. Birlikte başaracağımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rainbowdash 2020-05-21 08:26:32

Ya beyefendi sen kafanı hiç dışarı çıkarıp , insanların ilk fırsatta çılgın gibi sokaklara koştuğunu göremiyor musun? Siz sayıları düşük gösterdikçe , millette bir rehavet hasıl oldu. İnsanlar bırak sokakta maske takmayı , akşam pide kuyruğuna girdiği fırınların içinde bile maske takmıyor. Örnek ; Rasathane Mahallesi Bağ Sokak' ta Modern Ekmek fırını var. Akşamları gidin fırının vaziyetini bir de kendi gözlerinizle görün. Sözde İç İşleri Bakanlığı'nın genelgesi var. İftardan 2 saat önce fırınlar faaliyetlerini sonlandırmış olmalı. Adamlar son ana kadar pide siparişi almaya ve pide çıkarmaya devam ediyor. İçeride maskesiz bulunan mı arasın , itiş kakış pide almaya çalışan mı? İkinci dalga gelecek ve maalesef fena gelecek. Ama sizler, kasada insanlara bakacak para kalmadığı için , insanlara pembe tablo çizerek , onları sokağa saldınız. Bu işin vebali hepinizin!...